Картини от конкурса „Приказки и картини за Съда“ украсяват образователна брошури на ВСС

Снимки: КОС

За брошурата са използвани за илюстрации 4 картини от конкурса на Окръжен съд – Кюстендил

Картини от конкурса на Окръжен съд – Кюстендил, и районните съдилища в Дупница и Кюстендил - „Приказки и картини за Съда, Правдата и Справедливостта 2020“ са използвани за илюстрации на новата брошура на ВСС – „Независимост на Съдебната власт“. Тя ще бъде разпространена сред участниците в Образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие.

Отворени съдилища и прокуратури през учебната 2020/ 2021 г.”, която се осъществява съвместно от ВСС и МОН. В брошурата са използвани за илюстрации 4 картини от конкурса на Окръжен съд – Кюстендил и 2 от конкурс на РС – Добрич.

Над 120 творби и 116 ученици от общините Кюстендил, Дупница, Сапарева баня и Бобов дол, участваха в изданието на конкурса „Приказки и картини за Съда, Правдата и Справедливостта 2020“. Окръжен съд – Кюстендил, съвместно с РС – Дупница и РС – Кюстендил, и с подкрепата на ВСС планират той да стане традиционен за учениците от Кюстендилска област. Следващото му издание ще бъде през – септември- ноември 2021 година.

Образователната брошура „Независимост на съдебната власт“ започва със следното послание към учениците: „Независимостта е основна ценност на съдебната власт, гаранция за върховенството на закона и за справедлив процес. Израз е на фундаменталния принцип в правото, „че никой човек не може да съди по свое дело“. Необходима е, за да бъде съдебната власт ефективна и безпристрастна“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK