България загуби от Черна гора с 0:1 в мач от група "G" за Евро 2024

Снимка: startphoto.bg

Така останахме на последно място с нулев актив

България загуби с 0:1 от Черна гора в първия си квалификационен мач от група "G" за Евро 2024. Победното попадение за гостите отбеляза Владимир Йовович в 70-ата минута. Така "трикольорите" остават на последно място с нулев актив, докато балканската държава поне временно е на първа позиция с 3 пункта.

"Лъвовете" започнаха притеснено двубоя и позволиха на съперника да осъществи опасни атаки, които бяха неутрализирани. Футболистите на Младен Кръстаич постепенно се успокоиха и опитваха да наложат натиск над балканския си съперник.

Родните футболисти позволиха на Сеад Хакшабанович да овладее подаване напълно необезпокояван на левия фланг. Крилото напредна и отправи удар, който обаче не затрудни вратаря Даниел Наумов.

След продължително разиграване "трикольорите" съумяха да намерят пролука в сгъстената отбрана на гостите. Кирил Десподов получи топката преди наказателното поле, комбинира с Илия Груев, чийто изстрел бе париран от стража Милан Миятович.

Последва импулс в редиците на тима. В 30-ата минута полузащитникът Филип Кръстев изпълни пряк свободен удар, когато не особено снажният нападател Спас Делев отигра топката с глава, но ударът му премина встрани от вратата.

Сеад Хакшабанович за пореден път създаде проблеми на защитата ни. Офанзивният играч си освободи пространство за изстрел и отправи мощен снаряд, ала Валентин Антов го блокира. При изпълнението на ъгловия удар Даниел Наумов се отчете с добра намеса, тъй като не позволи на Стефан Савич да се разпише.

Черна гора заигра по-добре и в края на първото полувреме създаде две чисти положения, които за малко да нарушат паритета. Адам Марушич надбяга разредената отбрана на България и успя да нанесе корав изстрел, принуждавайки Наумов да прави спасяване. Непосредствено след опасността, вратарят на ФК ЦСКА 1948 още веднъж осуети попадение.

"Лъвовете" стартираха по-мотивирано втората част, а звездата на Лудогорец Кирил Десподов пропусна отлична възможност да даде аванс на родната ни селекция. Крилото излезе на стрелкова позиция, за да насочи кълбото неточно към Миятович.

Изключително груба грешка допусна съставът на България в своята половина, която се оказа фатална. Двете резерви Стеван Йоветич и Владимир Йовович се възползваха от непохватното разиграване на бранителите ни, след което по прецизен начин комбинираха, за да не оставят никакви шансове на Наумов за 0:1.

В 90-ата минута България не реализира най-сериозното си положение! Нашите момчета организираха отлична атака по десния фланг, последва центриране от Кирил Десподов, а Георги Русев стреля към вратата, но Стефан Савич се оказа на пътя топката и изчисти от голлинията!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK