С обвинение е мъжът, чиито кучета разкъсаха жена в Долна Оряховица

Снимка: Infomreja.bg

Мъжът е обвинен, че не е полагал необходимите грижи за животните

Окръжната прокуратура във Велико Търново повдигна обвинение на мъжа, които се е грижел за кучета, които вчера разкъсаха и убиха 40-годишна жена в Долна Оряховица.

Той е задържан с мярка до 72 часа, а утре се очаква съдът да разгледа искането на прокуратурата за постоянното му задържане. Мъжът е обвинен, че не е полагал необходимите грижи за животните.

Собственикът на кучетата е в чужбина, но ще бъде призован за разпити.

Петте кучета, които са нападнали жената, докато се прибирала от нощно дежурство в болницата в Горна Оряховица, са евтаназирани, тъй като за разследването е необходимо експертизи да установят съдържанието в храносмилателните им системи.

„Днес стана ясно, че смъртта на жената е резултат от остра, обилна кръвозагуба, която е настъпила в следствие на многобройни травми, причинени от животни, въпросните кучета. Това обстоятелство наложи промяна на първоначалната насока на разследването от умишлено убийство към преквалифициране на деянието по текст, който предвижда наказание за всяко лице, под чиито грижи се намира гръбначно животно, което животно причини телесна повреда и в резултат последва смърт на друго лице. Предвиденото наказание е до 5 години лишаване от свобода, както и глоба до 10 000 лева“, заяви наблюдаващият прокурор Даниела Харитонов, съобщава БНТ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6