Истински екшън: Петима русенци нападнаха чужденец, раниха го

Снимка: Infomreja.bg

Използвали са газов пистолет

Установени са извършителите на нападение във вход на блок в Русе, при което пострада мъж. На 26 ноември в 19:40 ч. е получен сигнал за чут гръм и миризма на газ във вход на блок в Русе.

Към адреса своевременно са изпратени полицейски служители и екип на пожарната. Малко след това е постъпила информация от спешното приемно отделение на болница „Канев“ за мъж на 36 г. /постоянно пребиваващ чужд гражданин/, който е потърсил медицинска помощ, заради нараняване, вероятно от прострелване с газово оръжие.

Впоследствие мъжът, който отишъл в болницата, обяснил пред полицията, че четирима мъже са го нападнали във входа на блока на ул. "Борисова", където живее на квартира и са го заплашвали, с нож и пистолет, за да си свали якето.

По негови данни, опитвали се да му го разкопчаят, но той се е съпротивлявал и докато се дърпали, единият от нападателите, който държал в ръката си оръжието, е възпроизвел изстрел във въздуха, при което е получил нараняването. Според предположенията на пострадалия, нападателите искали да му вземат три златни ланеца, които той обикновено носел, но точно този ден ги бил оставил в квартирата си, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

Случаят бе документиран от полицията и по него започнато разследване, в хода на образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ. В резултата на проведените опиративно-издирвателни действия от служители на сектор „Криминална полиция“ при Първо РУ, като автори на нападението са установени петима русенци на възраст между 18 и 20 г. На извършителите са повдигнати обвинения за опит за грабеж, а двама от тях са задържани от наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура - Русе за срок от 72 часа. Работата по случая продължава под надзора и ръководството на прокуратурата.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK