3 години затвор за подсъдим, укривал части от крадени коли в Големо село

Снимка: Infomreja.bg

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок

Районен съд – Дупница призна подсъдимия Л. Т. / на 46 години, осъждан / за виновен в укриване на вещи в автоморга, от разглобени, противозаконно отнети автомобили на обща стойност 38918,00 лв., като му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години, при първоначален режим на изтърпяване „общ“, както и „глоба“, в размер на 5 000,00 лв.

Съдът, под председателството на съдия Страхил Гошев признава подсъдимия Л. Т. от гр. Дупница за виновен в това, че от неустановена дата след месец декември 2015 год. до 07.03.2019 г. в с. Големо село, област Кюстендил, в автоморга, с цел да набави за себе си имотна облага е извършил следното: - придобил е /като е закупил лек автомобил марка „ Ауди“ А 5 S LINE с рег. номер: СВ…… за сумата от 4500лева / и е укрил чужди движими  вещи, всички части на обща стойност 38 650,00 лв. със собственик „П…. лизинг….“ гр. София, като автомобилът е бил противозаконно отнет на 25.02.2019г. в с. Петърч, община Костинброд от лизингополучателя; както е укрил и нарязано купе от лек автомобил марка „Фолксваген Голф" с рег. номер СА….., на стойност 34,00 лева, със собственик „А……“ ООД и лизингополучател „С……….“ АД, като автомобилът е бил противозаконно отнет, по повод на което има образувано ДП по описа на 06 РУ- СДВР.

Укрил е и нарязано купе от лек автомобил с марка „Тойота Аурис“ с рег.№СВ ……, на стойност 34,00 лева със собственик Д. К. от гр.София, като автомобилът е бил противозаконно отнет, по повод на което има образувано ДП по описа на 07 РУ- СДВР; - укрил е и преден капак, на стойност 200 лева от лек автомобил марка „Мерцедес“ Е 200 ЦДИ, с рег. №СВ ……, собственост на М. Н от гр.Варна, като автомобилът е бил противозаконно отнет през месец декември 2015г. в гр.София, за което има образувано ДП по описа на 07 РУ СДВР, за които вещи е предполагал, че са придобити от неизвестен извършител чрез престъпление - противозаконно отнемане на моторно превозно средство, като укривателството се извършва по занаят – общата стойност на укритите вещи е в размер на 38918,00 лева – престъпление по чл. 215, ал. 2, т. 3, вр. с чл. 215, ал. 1 от НК.

Съдът го признава за невиновен и го оправдава в частта от подигнатото му обвинение, затова, да е укрил сред посочените в обвинението движими вещи - волан, табло, тапицерии, седалки, огледала за странично виждане на обща стойност 3100 лева и чужда движима вещ – мултимедия, част от Ауди“А 5 S LINE, на стойност 700,00 лв., съответно укритият преден капак, от лек автомобил марка „Мерцедес“ Е 200 ЦДИ, да е на посочената в обвинението стойност от 580,00 лв., както и укривателството да е в „големи размери“ и с правна квалификация и по чл. 215, ал. 2, т. 1 от НК.

Веществените доказателства: предадени за съхранение на 11.03.2019 г. в тилова база при ОД МВР- Кюстендил и представляващи различни видове авточасти и компоненти от противозаконно отнети на територията на Република България леки автомобили, всички описани подробно в обвинителния акт и иззети по ДП с протокол при претърсване и изземване на 09.03.2019г. от обект на „Б……..“ ООД, с. Големо село, общ. Бобов дол, да се върнат след влизане на присъдата в сила на собственика, респ. на лицето, от което владението на което е бил противозаконно отнет съответния лек автомобил, към който са принадлежали, посочват от пресцентъра на съда.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок, считано от днес, пред Окръжен съд – Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK