Съдят трима, ограбили 84-годишна баба в Берковица

Снимка: Infomreja.bg

Тримата обвиняеми са признали вината си, предстои делото срещу тях да продължи в съда

Районна прокуратура – Монтана, Териториално отделение – Берковица, предаде на съд А.И. (на 22 години), Д. И. (на 26 години) и Г. И (на 28 години) по обвинение за извършено от тях престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК.

На 08.09.2021 г. 84-годишната В.К. се прибирала към дома си на ул. „Цар Асен“ в гр. Берковица. Стигайки до жилището си, жената извадила ключове. В следващия момент била нападната от единия от обвиняемите, които я проследили, като вървели след нея. От удара по гърба пострадалата залитнала и паднала на тротоара. Грабителите рязко издърпали чанта от ръцете й и избягали.

В.К. се наранила, уплашила се и започнала да вика за помощ. Успяла да влезе в дома си и се обадила на дъщеря си, която сигнализирала полицията за случилото се.

Извършителите на престъпното деяние са били установени.

По делото е била извършена оценителна експертиза на отнетите от пострадалата вещи – портмоне със сумата от 14,80 лева, банкова карта и мобилен телефон. Освен това в чантата имало органайзер с документи за извършена ваксинация, дамски шалове и други лични принадлежности.

Общата стойност на предмета на престъплението възлиза на 99,60 лева.

Тримата обвиняеми са признали вината си. Предстои делото срещу тях да продължи в съда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK