Криминалисти от Силистра разкриха и задържаха 55-годишен, заподозрян като извършител на убийство

Снимка: Infomreja.bg

Разследването е проведено с участието на експерти от ГД „Национална полиция“

Разследването по случая е проведено в рамките на образувано досъдебно производство за нанесена средна телесна повреда, след като на 2 януари на улица в село Добротица е намерен в безпомощно състояние 47-годишен жител на селото. С травми по главата мъжът е настанен в болница, където на 10 януари починал. След проведена тройна съдебно-медицинска експертиза е установено, че смъртта на мъжа е настъпила вследствие на тежко криминално престъпление.

В следващите три дни служители на ОДМВР-Силистра, и експерти от ГДНП са извършили множество процесуално-следствени и оперативно-издирвателни мероприятия. Проведени са разпити на лица, огледи, претърсвания и изземвания, иззети са веществени доказателства. След анализ на събраната информация криминалистите се насочили към евентуалния извършител на тежкото престъпление – 55-годишен мъж от същото село.

На 13 януари около 14:00 часа мъжът е задържан първоначално за срок до 24 часа, продължени до 72 часа с постановление на прокуратурата. Той е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 115 от НК.

Разследването и документирането на случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

Предстои съдът да разгледа искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 55-годишния.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK