Прокуратурата разследва случая с прегазеното куче в Мало Конаре

Снимка: Infomreja.bg

Инцидентът е станал на Бъдни вечер

На Бъдни вечер към 21 ч. е получен сигнал на тел.112 за проявена жестокост към куче в с. Мало Конаре, област Пазарджик. В РУ-Пазарджик, е била образувана преписка.

След проведени оперативно-издирвателни мероприятия, насочени към установяване на извършителя, преписката е окомплектована и веднага е докладвана в Районна прокуратура-Пазарджик.

Екип от прокурори е извършил преценка на събраните данни, като незабавно е образувано досъдебно производство. Разследването се води за престъпление по чл.325б от Наказателния кодекс - проявена жестокост към гръбначно животно - куче, вследствие на което е настъпило тежко увреждане.

Под ръководството на Районна прокуратура-Пазарджик, са извършени множество действия по разследването - три огледа на местопроизшествие, в процесуалното качество на свидетел са разпитани шест лица, назначени са експертизи. Активните действия по делото продължават.

Предстоят разпити на свидетели, изготвяне на експертизи и евентуалното привличане в процесуалното качество на обвиняем на лицето, сочено като извършител. Пострадалото животно се намира във ветеринарна клиника за лечение и е под постоянно наблюдение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d