1 юни донесе много усмивки на децата от Разлог, Белица и Благоевград

Снимка: Община Разлог

Общините се бяха погрижили са доброто настроение

Стотици малчугани и техните родители отпразунаха днес Международния ден на детето с концерт, организиран от Обединено детско заведение "Надежда" град Белица.

Празникът премина с много игри, танци и забавления, и събра в обширната - голяма зала на местнотното читалище малчуганите, техните родители, баби и дядовци.

Поздрав към децата и всички присъстващи отправи директора на детското заведение г-жа Къшева. Поздравителен адрес от името на кмета на Община Белица, произнесе ст. експер "Хуманитарни дейности" Крум Попов.

Празничния концерт в Благоевград бе с участието на Танцово студио ,,Дежа вю“, Танцова формация ,,Астра“, Мажоретен състав ,,Бижу“ към НЧ ,,Никола Й. Вапцаров-1866“, Вокално студио ,,Фа диез“, Музикално училище ,,Престо“, КСТ ,,Силвана Денс“ и ФТА „Пиринче“, Балетна школа „Кроазе“, ДЮФА „Пиринска китка“ към ЦЛТРДБ.

Паралелно с танците и веселието на площад „Македония“ се състоя и детска шоупрограма с игри, подготвена от парти агенция ,,Бобо“ и ,,Смайли кидс“, ателие с грим и балони, поднесени от Маршал и Скай от ,,PAW Patrol“, Олаф, Мечо Пух и Peppa Pig.

Със специалната подкрепа на Вафли ,,Боровец“.

Въжен парк Благоевград бе с вход свободен, бяха разположени шатри за спортна стрелба, СКС „Пирин“, Шах-мат, ШК „Виктори“ , демонстрации по карате, спортен клуб „Цанев“ и канадска борба ККБ „Армспорт“ .

Регионална библиотека ,,Димитър Талев“ представи изложба от детски книги, направи екскурзия в библиотеката и изнесена читалня в тревните площи пред библиотеката.

През целия празничен ден – 1 юни много деца посетиха и се включиха в Детския пленер на ЦПЛР – Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград - „Нарисувай хиляди слънца”. На предварително подготвени платна всяко дете нарисува свое слънце

 Регионален исторически музей Благоевград направи изложба „Игри и играчки през вековете“ с модул „Занимания за деца“.

В Градска художествена галерия Благоевград бе проведен конкурс за детска рисунка „Аз рисувам моя роден град“, а малките художници бяха наградени от заместник-кметовете Пролет Трифонова и инж. Венелин Трошанов.

Вълнуващ и наситен с игри и емоции бе празничният 1-ви юни за децата от ДЦДУ "ЗОРНИЦА". Днес те отбелязаха двоен празник - деня на детето и 28 години от създаването на ДЦ. Всички се забавляваха и получиха торта, караоке колона и други подаръци!

1 юни отбелязаха и децата от Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания - Благоевград.

Вчера се проведе детски футболен турнир в с. Рилци по повод Деня на детето.

Организатори бяха Община Благоевград със съдействието на ДЮФК „Хлапетата“.

Участие взеха над 30 отбора, сформирани от ФК „Кюстендил“, „Пирин“ Разлог, „Хлапетата“ Благоевград, „Орлетата“ Благоевград , „Мечетата“ Петрич, „Пирин 2001“ Благоевград, и над 300 деца от цяла Югозападна България. Всички участници във футболния турнир бяха наградени.

По повод Международния ден на детето, 1. юни, Бригадно командване Благоевград обяви -

“Ден на отворените врати с показ на въоръжение и бойна техника“.

Камерна опера Благоевград представи своя оперен спектакъл за малки и големи „КАПЕЛМАЙСТОРЪТ” от Доменико Чимароза, с режисьор Станислав Кимчев.

Във кварталите „Струмско“, „Грамада“, „Еленово“ и ,,Освобождение“,

ДТ ,,Никола Вапцаров“, представи спектаклите – ,,Пинокио“ от Карло Колоди, режисьори Огнян Спиров и Биляна Дилкова, и ,,МЕЧТАТА НА ДУХЧЕТО“, авторски моноспектакъл за деца на Жанет Керанова.

Учениците начален и прогимназиален етап от СУ "Брaтя Петър и Иван Каназиреви" в Разлог, техните родители и учители проведоха различни мероприятие за отбелязване на Първи юни.

Малките ученици от 1 до 4 клас участваха в състезание под наслов "Мама, татко и аз".

В двора на училището бе организиран спорт на открито, а родители, деца и учители се конкурираха активно в игри по футбол, волейбол, федербал и други състезателни игри.

Учениците от 6 А клас, с класен ръководител Кинка Пенджакова, спечелиха възхищението и одобрението на съграждани и гости на града, които станаха случайни свидетели на инициативата „Сливи за смет". Само за 30 минути, въоръжени с ръкавици, чували и състезателен дух, децата почитистиха парка около езерото, в близост до ресторант "Мурата". Първото място спечелиха Катерина Анзова и Ивана Стоянова-събрани отпадъци в споменатия район с общо тегло 5,800кг. Второто място беше отредено на Красимир Узунов и Велина Граматикова-5,500кг. Трето място-Александър Шашиков и Ангел Тумбев-5,460кг.

Нина Ковачева- класен ръководиtел на 6б, заедно със своите ученци и техните родители участваха в инициативата „Защо е важно да четем книги." Те представиха избрани басни от Жан дьо Лафонтен, както и интересни факти от биографията на френския писател, а родителите се включиха в последвалата беседа за мъдростта и житейските поуки, които извличаме от четенето на басни.

По-големите ученици от 7 и 8 клас, с помощта на своите класни ръководители разиграха спора на Константин Кирил Философ с триезичниците на открито в градския парк. Други представиха историята на глаголицата и скритата символика в буквите. Ясен Стоянов от 7 а рецитира стихотворението Български език на Ив.Вазов, а Мария Спасова от 8в рецитира своето собственото стихотворение, посветено на празника.

Останалите ученици от гимназиален етап също активно се включиха в отбелязването на празника с различни дейности на открито в Разлог. Единствено абитуриентите и знаменните групи останаха в двора на училището.

 

 

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Белица

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK