Коледните елхи в Разлог и Петрич засияха

Снимка: Община Петрич, Община Разлог

Най-оживените места в градовете се обляха от коледната украса

И тази година традицията бе спазена в Разлог да се украси живо коледно дърво. 17-метровото дърво бе украсено с над 500 метра гирлянди, лампички и цветни топки. Приказно пременена в коледни светлини е и самата сграда на общинска администрация, около която има светещи храсти. Заедно със запалването на елхата пред сградата на Община Разлог светнаха и храстите, окичени със светлини. Най-оживените места в града се обляха от лъчистите усмивки на коледната украса.

И както повелява традицията, кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев, тържествено включи светлините на коледната елха, а след това в небето заблестяха пъстроцветни фойерверки. Кметът поздрави всички присъстващи, пожела на тях и техните семейства много здраве, щастие, бъдещи успехи и весело изкарване на Коледните и Новогодишни празници.

Вълшебен коледен спектакъл изненада петричани минути преди да грейне в светлини коледното дърво на централен градски площад в Петрич. С невероятни танци и сценични костюми, тематично обвързани с цветовете и символиката на Коледа, възпитаниците на НЧ „Братя Миладинови“ и на Общински детски комплекс ни пренесоха в детския свят на емоциите и неподправената радост. Благодарност за старанието на деца и ръководители изрази кметът на общината Димитър Бръчков, който пожела на най-малките жители да не спират да мечтаят, защото чудесата се случват.

Специален поздрав от далечна Лапландия отправи и обичания Дядо Коледа. Белобрадият старец обеща много подаръци за децата на община Петрич, защото са най-послушни. След колективно броене се случи и кулминационният момент – запалени бяха светлините на коледната елха и украсата на градския площад в Петрич, веднага след това последва заря, която беше посрещната с радостни детски възгласи.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK