Откриха обновената библиотека към НЧ „Просвета-1908“ в с. Баня

Снимки: Община Разлог

Тържествен водосвет отслужи отец Янко Русев

С тържествен водосвет, отслужен от отец Янко Русков, бе открита обновената, с подкрепата на Община Разлог и дарител - собственик на хотел в село Баня, библиотека към Народно читалище „Просвета-1908“.

Официалното откриване бе уважено от инж. Венцислав Гърменов - кмет на община Разлог, Магда Първанова - кмет на село Баня, Борислав Груев - директор на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, представители на читалища от общината, жители и гости на Баня.

По време на церемонията инж. Гърменов поздрави всички присъстващи и изрази радостта си, че вижда едно обединено културно общество - в лицето на всички - кмета на село Баня Магда Първанова, представители на читалища от община, учебните заведения в селото и гости.

Специални благодарности и признателност към всички, взели участие в обновяването и ремонта на библиотеката, както и към присъстващите, отправи и Маргарита Рачева - председател на НЧ „Просвета-1908“.

Обновяването на читалищната библиотека се реализира с цел предоставяне на модерна и приятна среда за възрастни и деца - за образователни и занимателни дейности.

Ремонтните дейности обхванаха подмяна на цялата електропреносна мрежа, отоплителна система и подобава настилка, обособяване на помещение за детски отдел, боядисване, поставяне на гипсокартон, монтаж на щори и нови осветителни тела.

Община Разлог изгради и модерно подово отопление, захранващо се с минерална вода, а Общински съвет-Разлог гласува допълнително количество от ресурса за отоплителните нужди на помещенията през зимните месеци.

Фондът на библиотеката предстои да бъде разделен на две части - на първия етаж ще се помещава книгохранилище, а на втория ще се обособи зала - с изцяло детска и нова литература. За по-голямо удобство до няколко дни ще бъде монтирано и мултимедийно устройство.

 

КОМЕНТАРИ