Баня се весели на своя празник

Снимка: Община Разлог

Кметът на Баня Магда Първанова поздрави всички жители

С много песни и хора, разложкото село Баня отпразнува своя празник.

Празникът на Баня, който ежегодно се провежда в първата събота на месец юли, събра стотици жители и гости на курортното селце, превърнало се в предпочитана дестинация за балнео и спа почивка.

Самодейците към НЧ "Просвета-1908" - село Баня, подариха на всички впечатляваща програма и букет от емоции. С мелодични песни и много танци те създадоха незабравимо празнично настроение.

В празничното си слово, кметът на Баня Магда Първанова поздрави всички жители и гости на селото като им пожела здраве и късмет, благоденствие и щастливи дни.

"Нека бъдем обединени в целите си за развитието на родното ни село и устремени към светлото бъдеще на нашите деца, на Баня.", каза още в словото си Магда Първанова.

На фона на песента "Моя страна, моя България", в изпълнение на Николета Загорчина и певческите състави към читалището, десетки балони, в цветовете на българския трибагреник, полетяха в небето над Баня.

Фолклорният изпълнител Никола Тодоров весели с песните си всички банялии и техните гости.

На празника присъстваха кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев, зам.-кметът по социални дейности инж. Венцислав Гърменов, председателят на ОбС-Разлог д-р Мария Копанарова, д-р Емил Тончев, както и кметове на населени места в общината.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK