Малки и големи вече са по белите писти, очакват силен зимен сезон

Снимка: БНТ

В Банско началото на сезона даде министърът на туризма: Скиорите да заповядат!

Силен зимен сезон очакват за ски курортите у нас, които откриха зимния сезон. В Банско официалния му старт даде лично министърът на туризма Христо Проданов.

"В Банско ми се струва чудесно. Виждате всички, че имаме много добри условия за ски, имаме над метър и половина сняг, така че това съобщение до всички скиори е да заповядат", каза министърът.

По думите му осигурени са всички условия мерките да се спазват и е чудесно за каране на ски. В района на Банско и Пирин снежната покривка е от 80 см до 120 см, предаде Bulgaria ON AIR.

"В момента всички писти работят, до няколко дни тръгва и ски пътят, и пистите на Чалин валог, така че за момента предлагаме перфектно обработени писти и добро настроение. Който е в планината, да знаете, че това е здраве", каза концесионерът на ски съоръженията Иван Обрейков.

Той предупреди, че има опасност от лавини - който излезе извън пистата е застрашен да бутне лавина, така че съветът му към всички, които карат ски, е да го правят само по маркираните ски писти.

За скиорите любимото време от годината започна обещаващо. Малки и големи любители на зимните спортове от рано се спуснаха по пистите и в Боровец. 90% от капацитета на хотелите там за коледно-новогодишните празници вече е запълнен. /Dnes.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK