Няма бедстващи хора в област Благоевград, тежка ситуация във Филипово, Петрич и Блатска

Снимка: Infomreja.bg, Община Банско

За обстановката в областта говори Николай Шушков пред ИНФОМРЕЖА

Няма бедстващи хора в област Благоевград след проливния дъжд, който нанесе сериозни щети на различни части от Югозапада.

За това увери областният управител Николай Шушков, с когото разговаря репортер на ИНФОМРЕЖА, който пътува към Места, Хаджидимово, а след това ще посети и Петрич.

Има сериозни проблеми с водопровода, с пътя за Осеново, с моста на Блатска. В Петрич също има сериозни свлачища и срутища. Цялата техника е изкарана и се работи, увери ни кмета. Няма сигнали за бедстващи хора, както и такива, които се нуждаят от евакуация, каза Шушков пред медията ни.

В община Банско също има преливане на река Места, която традиционно залива земеделските земи край село Места и Филипово.

Река Места е покачила нивото и са наводнени земеделските земи. Очаквам спадането на реката, за да оценим какви са щетите. Река Осеновка е направила доста поражения. Подокопала е подпорна стена при село Филипово. Има свлачища и в самото село на главната улица и по пътя за Осеново. Няма риск за хората и къщите. Работим по отварянето на пътя, каза пред ИНФОМРЕЖА заместник-кметът на община Банско – Стойчо Баненски, който е на място.

Свлачище разчистват и при село Градево, където преди година дере бе подкопано от водата и крайната част на платното на пътя Симитли – Разлог – Банско бе компрометирана.

На същото място днес свлачище над пътя е затворило платното, но техника започна разчистването му едната лента е свободна за движение.

В района между Градево и Симитли има множество паднали камъни и пръст на пътя, видя репортер на ИНФОМРЕЖА.

Залети отново са земите около река Струма при Е-79 и АМ „Струма“ край Полигона. Къщите в участъка при кръговото кръстовище, делящо главния път и магистралата са отново във вода.

Свлачище затвори третокласния път Бобошево - Невестино – Кюстендил.

Отсечката от Подгорския път между село Камена и село Яворница е затворена за движение, съобщават от Община Петрич.

Пътуващите от град Петрич за село Яворница могат да ползват обходен маршрут през ГКПП Златарево, с. Габрене, с. Скрът, с.Ключ, с. Яворница, където пътят е отворен за движение.

Пътуващите от град Петрич за село Камена могат да ползват маршрута Петрич - посока към село Първомай - Златарево по път 198, с. Беласица, с. Коларово, с. Самуилово, с. Камена, където пътят е отворен за движение.

В самия Петрич пък водата отнесе леки автомобили в кв. “Буото”.

Кресненското дефиле и Предела са осеяни с паднали камъни.

Реката край Блатска, снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg, Полигона
Снимка: Infomreja.bg, Градево
Снимка: Infomreja.bg, Община Банско
Снимка: Infomreja.bg, Община Банско
Снимка: Infomreja.bg, Община Банско
Снимка: Infomreja.bg, Община Банско
Снимка: Infomreja.bg, Община Банско
Снимка: Infomreja.bg, Община Банско
Снимка: Infomreja.bg, Община Банско
Край Блатска, снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK