Четвъртокласници от Разлог с пример за доброта и съпричастност

Снимки: Община Разлог

Те даряват средствата от домашно приготвена лимонада на свой съученик

Изключително благородна постъпка, която е вдъхновяващ пример за това как децата могат да се изградят като отговорни личности и достойни човеци, които са съпричастни и добри.

Четвъртокласници от ОУ „Никола Парапунов“ – Разлог, с помощта и подкрепата на свои родители, през лятото на тази година продават направена от тях домашна лимонада с естествени продукти (лимони, мед, мента и лавандула). Събраните средства даряват на майката на свой приятел, който има известни двигателни затруднения.

С много старание и отговорност Иван и Тими решават да организират своята дейност. Така, през лятото зарадвали деца и възрастни от квартала с чудесна домашна лимонада, помощ за която получили от своите родители.

Събраните пари решават вместо да вложат в модерна компютърна игра – да дарят на свой връстник, който е отглеждан единствено от майка си, която с много постоянство и отговорност се грижи сама за него. Досега единствената помощ, която е получавала, е от община Разлог и с дарението на двамата четвъртокласници, семейството получава не само финансова подкрепа, но и огромен жест на човещина, съпричастност и пример как все още, въпреки тревожното време, в което живеем, има възрастни, които са достойни хора и възпитават достойни деца.

В инициативата със закупуване на приготвената от децата лимонада се включва и класната им ръководителка Жана Барова. Майките на двете момчета с много любов и отношение насочват децата към това как самите те, въпреки възрастта си, могат да правят големи постъпки и дела, да бъдат съпричастни и добри хора.

За да ознаменуват доброто дело, като чудесен пример за това как заедно - в  училище и у дома, децата се възпитават да бъдат отговорни и добри, съпричастни и благородни, обществените възпитатели към МКБППМН връчиха на Иван Фарфаров и Тимолеон Велкопулос - ученици от четвърти "б" клас в ОУ "Никола Парапунов" в Разлог с класен ръководител г-жа Жана Барова, по една ГРАМОТА ЗА ДОБРОТА. Защото добрите дела, заслужават похвала!

Ръководството на МКБППМН с председател инж. Венцислав Гърменов, секретарят г-жа Славка Шаркова и обществените възпитатели Мария Костадинова, Лина Пъргова и Калина Ергина изразяват искрени поздравления и думи на признание към родителите и учителите на децата.

При връчването на грамотите пред съучениците на Иван и Тими, обществените възпитатели споделиха колко е важно този добър пример - за благородна и човешка постъпка, да бъде истинска пътеводна светлина за всички - малки и големи, и всеки от нас винаги, когато може да даде дори малко от себе си и протегне ръка и помогне на човек в нужда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g