Прокуратурата не възрази за регистрация на "Продължаваме промяната" за партия

Снимка: promeni.bg

"Продължаваме промяната" бяха представлявани от Никола Минчев

Прокуратурата не възрази "Продължаваме промяната" да бъде регистрирана като политическа партия. До две седмици се чака и решението на Софийския градски съд.

Десетина минути продължи цялото заседание на съда, съобщава БНР.

"Продължаваме промяната" бяха представлявани от Никола Минчев – бившият председател на Народното събрание.

Стана ясно, че въпросителната около името отпада, тъй като беше представен документ, че няма проблем "Продължаваме промяната" да бъде регистрирана под това име, въпреки че има подобна марка в Добричко.

Потвърждаването на законността на регистрирането на "Продължаваме промяната" от прокуратурата означава, че ако съдията по делото не намери някакви други проблеми и в рамките на 14-дневния срок постанови партията да бъде вписана в регистъра на политическите партии, прокуратурата няма да обжалва решението пред Върховния касационен съд. И то ще влезе в сила веднага.

Нерегистрираната още партия обаче има и "план Б", ако се появи проблем с регистрацията, който предвижда да се яви на предсрочните избори на 2 октомври с някоя от партиите мандатоносителки, както го направи на изборите през ноември 2021 г.

Никола Минчев лаконично коментира, че разговори с "Демократична България" за общи листи още не са водени. Това най-вероятно ще се случи следващата седмица.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK