Братята, изнасилили и пребили до смърт 42-годишен мъж, остават в ареста

Снимка: Infomreja.bg, архив

Престъплението е извършено на 13 януари във Велинград

По искане на Районна прокуратура-Пазарджик, съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И. К., на 22 г., и И.К., на 17 г.

Те са привлечени като обвиняеми за това, че на 13.01.2022 г., в гр. Велинград, в съучастие като извършители, са извършили полово сношение с 42-годишен мъж, като са употребили за това сила и заплашване и деянието представлява особено тежък случай.

Престъплението е квалифицирано  по чл. 157 ал. 7 вр. чл. 157 ал. 1 вр. чл. 20 ал. 2 от Наказателния кодекс.

Установено е, че на 13 януари 2022 г., в гр. Велинград двамата обвиняеми нанесли побой и извършили полово насилие спрямо 42-годишния мъж в постройката, където живеел.

На 16 януари 2022 г. е бил подаден сигнал, че пострадалият мъж е починал. Няколко часа по-късно двамата извършители, които са братя, са били установени и задържани от полицията. Незабавно са започнали действия по разследването под надзора на Районна прокуратура-Пазарджик.

Назначена е съдебномедицинска експертиза, която да установи начини и механизма на настъпване на смъртта, като от лекарското заключение ще се прецени за изпращане на делото по компетентност в Окръжна прокуратура-Пазарджик.

Определението на Районен съд-Велинград подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд-Пазарджик.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK