Трима изкъртиха плочките на жилище, собственикът им дължал пари за ремонт

Снимка: Infomreja.bg

Случаят е от Лом

Служители на РУ - Лом, установиха трима ломски жители, повредили имуществото на софийски жител. На 06.12.2022 г. в 10,05 ч. от ЕЕН 112 в РУ - Лом, е постъпил сигнал от 78-годишен софийски жител, който заявил, че същия ден към 09,30 ч. в наследствения му имот в крайдунавския град влезли трима местни жители, които в негово присъствие с лост и чук счупили плочки по стените и подовете на жилището му, изолационни платна по таваните в стаите и повредили в цялост мазилки по стените и подови настилки.

По случая незабавно е сформирана дежурна оперативна група, която извършила оглед. В хода на проведените оперативно-издирвателни мероприятия служители на РУ - Лом, установили извършителите – трима ломски жители, на 42 г., 41 г. и 45 г.

Те дали обяснения в РУ - Лом, като заявили, че причина за поведението им били неуредени финансови взаимоотношения със собственика на имота след извършен от тях ремонт.

След проведените процесуално-следствени действия тримата мъже са освободени. Работата по документиране на случая продължава в РУ Лом. Образувано е досъдебно производство по чл. 216 от НК.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK