Съдия Страхил Гошев проведе беседа „Не на агресията“ с ученици от Дупница

Снимки: Районен съд - Дупница

Той запозна децата и с опасностите, които крие интернет пространството

Съдия Страхил Гошев от Районен съд – Дупница, се срещна с шестокласници от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Дупница, с които проведе разговор на тема „Не на агресията“ в училище, на улицата или на обществени места“. Коментирани бяха последиците от нея, не само като престъпление и наказания, а и като физическо и психично увреждане, до които може да доведе един удар или едно спъване в класната стая, „на шега“!

Съдия Гошев, който е наказателен съдия в Районен съд - Дупница, разказа на шестокласниците за опасностите, които крие интернет пространството и в частност социалните мрежи, за употребата, държането и разпространението на наркотични вещества, за престъпления като – измама, грабеж, кражба, управление на МПС без свидетелство за правоуправление или след употреба на алкохол и наркотични вещества.

„Информацията е най-ценното богатство! Пазете личните си данни, в това число и снимките, не ги споделяйте дори и в затворени групи. Имате избор, не посягайте към наркотиците, цигарите или енергийните напитки“, призова учениците съдия Страхил Гошев, като изрази убеденост, че те ще се доверяват само на родителите си и на своите учители, и ще бъдат достойни граждани на Република България.

Срещата бе част от Образователната програма на ВСС и МОН „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури през учебната 2022/ 2023 г.” и се реализира по покана на ръководството и педагогическия съветник на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в град Дупница. Учениците бяха много активни, споделяха личен опит и получиха ценни съвети, като част от тях проявиха интерес да разговарят със съдия Страхил Гошев и след официалния край на срещата. Децата получиха за спомен Конституцията на Република България и от образователните дипляни на ВСС.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK