Карадайъ: Ако една власт е вредна за държавата, тя трябва да отстъпи

Снимка: БГНЕС

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ се обяви за смяна на правителството

"Ние си позволихме да направим една благородна крачка от отстъплението на демокрацията в нашата родина. Комшията гори, има война в съседство, което допълнително поражда кризи и имаме една власт, която вместо да решава проблемите  на хората, тя създава проблеми на хората и създава допълнително кризи", каза Мустафа Карадайъ в реч на възпоменателния митинг-събор в местността Демир баба теке край Исперих по повод майските събития от 1989 г. и Възродителния процес

"Затова ние сме на ход, както сме били 33 години - да пазим целостта в нашата родина, да пазим мира в нашата родина България, да бъдем гаранти за сигурността и стабилността на гражданите в България, но това изисква и смели крачки", добави лидерът на ДПС . 

"Ако една власт е вредна за държавата, тя не може да говори за политическа стабилност, тя трябва да отстъпи, за да се създаде евроатлантлантачиско ценностно мнозинство в нашата страна и да има ясно и категорично управление", беше категоричен Мустафа Карадайъ. 

"Времето е такова, трябва има стабилност и ясна посока, ясна цел на развитие. Защото днес виждаме една власт, която и дори в днешните ситуации, е много далеч от тези проблеми и решаването им.

"Ако днес виждаме няколко кризи, за които говори и Европа и света, то за тези проблеми ние говорим от 2016 година. Ако днес Европа говори за продоволствена и енергийна сигурност, то решението на тези проблеми Европа търси чрез зелената икономика и чрез зелената енергия", каза още Карадайъ.

Той добави, че още през 2016 г. ДПС са извели в програмата си като приоритети за страната чистата, зелена икономика.

"Чист въздух, чисти храни, чиста вода, чиста енергия казахме още тогава и, ако бяхме тръгнали по този път, днес щяхме да имаме по-висока продоволствена и енергийна сигурност", посочи лидерът на ДПС.

Традиционният митинг-събор на Демир баба теке край Исперих е по повод майските събития от 1989 г. и възродителния процес.

Тазгодишното събитие беше под надслов "Мир в страната - мир в света". Освен председателя на ДПС Мустафа Карадайъ, гости на събитието в местността Демир баба теке бяха ръководството на партията, народни представители, областни и общински лидери на партията, имаше и гости от чужбина. Сред гостите бяха също генералният консул на Турция в Бургас Сенем Гюзел и евродепутатът Атидже Алиева-Вели.

В речите си участниците на възпоменателния митинг-събор акцентираха на борбата за правата и свободите, и за демокрацията. /dnes.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK