Рашков подозира, че се оказва натиск върху Дерменджиев

Снимка: Infomreja.bg

В МВР има дирекция, която се занимава със собствеността

Разбрах, че вчера целият ръководен екип на Главна дирекция „Национална полиция “е уволнен. Това обяви пред bTV Бойко Рашков след напускането на МВР.

Той заподозря умисъл в това действие и че има натиск върху сегашния министър Демерджиев. 

"Това беше екипът, който извърши реформа в централната част на дирекция на Националната полиция и разкри корупционни схеми в единния център за наказателната дейност по линия на КТД. Тази служба беше разформирована. Дали не се цели да се възстанови подобна корупционна дейност в дирекцията на националната полиция. Заради липсата на мотиви за уволнението - всеки български гражданин може да допусне това", добави Рашков. 

В МВР има дирекция, която се занимава със собствеността и по думите на бившия вътрешен министър там има корупция. 

"Имаше едно корупционно гнездо и продължава да има в МВР, свързано с дирекция, която се занимава със собствеността. И за да елиминираме в голяма степен това, взехме външен човек, който да не е познат на никого, да не познава никого, за да може по-успешно да противодейства. Там беше, а сега е сменен без мотиви", обясни Рашков.

Той коментира и слуай, за който твърди, че от сегашните зам.-министри има един, който е живял в държавната резиденция миналата година без никой да знае

"Той  живял там безплатно - без да плащат квартира, без да плащат ток, без да плаща вода и разкритието на този факт е по времето точно на този директор, който аз взех и назначих в тази служба", обясни Рашков.  

Той подозира, че по този начин чрез отстраняването на директора се е преследва целта да се замаже „този сериозен гаф“.

„Защото аз призовавам да се заеме агенцията за държавната финансова инспекция, защото по такъв начин, настанявайки се в жилище, което е публично държавна собственост, което не може да се ползва, въпреки че има служебни жилища, които могат и се осигуряват на такива ръководни кадри, нелегално се е ползвало това жилище, което е свързано с доста големи разходи“, добави той.

Рашков заяви, че не приема оценката „хаос и разруха“ за предишното ръководство н МВР и изтъкна, че то е постигнало сериозни резултати в областта на борбата с купения вот, както и с организираната престъпност.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5