Нямам противоречие с президента Румен Радев. Когато искате да се информирате по въпроса, моля обърнете се към тези, които са в противоречие с него. Това заяви вътрешният министър в оставка Бойко Рашков, след като чете лекция на курсантите в Академията на МВР.

Във връзка с това, дали ще бъде избран за шеф на КПКОНПИ, той каза: Каквото дойде, това ще стане. Ако не бъде избран за нов шеф на КПКОНПИ би останал вътрешен министър в евентуално следващо правителство на "Продължаваме промяната".

По отношение на управлението на правителството, той отказа да даде политическа оценка за 6 месеца. Рашков уточни, че иска да даде оценка само на МВР и своята работа. Той заяви, че е доволен от работата на МВР, като поясни, че сегашните полицаи не са онези, които са били под колоните на Министерски съвет през лятото на 2020 г.

Рашков се надява парламентът да разгледа законопроектите на МВР. Той много би искал да се реши въпросът с измененията и допълненията в Наказателния кодекс, съобщава news.bg.

Ние безкрайно можем да създаваме разследващи органи и ако някои не съобрази финансовите възможности на държавата, няма да е добре, предупреди вътрешният министър в оставка.