Спецпрокуратурата отказа на Рашков да разследва главния прокурор

Снимка: Infomreja.bg

Наблюдаващият прокурор е установил, че няма данни за извършено престъпление от страна обвинител №1

Приключи проверката на Специализираната прокуратурата по сигнала на служебния вътрешен министър Бойко Рашков срещу главния прокурор Иван Гешев, съобщава Нова телевизия.

Говорителят на Спецпрокуратурата Христо Кръстев посочи, че е постановен отказ от образуване на досъдебно производство. Наблюдаващият прокурор по проверката е установил, че няма данни за извършено престъпление от страна обвинител №1.

Копие от постановлението за отказ от образуване на досъдебно производство е било изпратено и до МВР министъра. Към момента не е постъпвала жалба от негова страна заради отказа, за да се извърши инстанционен контрол.

При проверката са били снети обяснения от магистрати към Спецпрокуратурата и служители на дирекция "Публична комуникация" към админситрацията на главния прокурор. Събрани са били и съответните документи.

Припомняме, през юли служебният вътрешен министър Бойко Рашков изпрати до Националната следствена служба сигнал, с който искаше разследване на главния прокурор Иван Гешев. От там обаче препратиха сигнала до Спецпрокуратурата. 

Сред аргументите за искането на Рашков беше и избирателното публикуване на доказателства, събрани със специални разузнавателни средства.

При сезирането на спецпрокуратурата в края на юли той посочи три случая - записи, за които се твърди, че съдържат гласа на президента Радев, записи на намиращия се в Дубай Васил Божков с политици и журналисти и чатовете между президентския секретар Пламен Узунов и бизнесмена Пламен Бобоков. /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK