Постоянен арест за 43-годишна, пребила до смърт възрастен мъж

Снимка: Infomreja.bg

Престъплението е извършено през нощта на 9 срещу 10 юли 2021 г. в апартамент в Габрово

С мярка за неотклонение „задържане под стража“ остава обвиняема за убийство, след като Великотърновският апелативен съд не уважи искането ѝ за изменение на взетата спрямо нея мярка в по-лека. Становището на Великотърновската апелативна прокуратура бе, че Ю.Й. трябва да остане с най-тежката мярка за неотклонение, предвидена в закона.

43-годишната жена е привлечена в качеството на обвиняема по досъдебно производство на Окръжна прокуратура – Ловеч за това, че през нощта на 9 срещу 10 юли 2021 г. в апартамент в гр. Габрово умишлено умъртвила Б.Р., на 67 години, чрез нанасяне на удари с ръце, крака и твърди предмети по лицето и тялото му.

Престъплението по чл. 115 от НК, за което Ю.Й. е привлечена в качеството на обвиняема, се наказва с лишаване от свобода от десет до двадесет години.

Апелативен съд – Велико Търново намира, че са налице предпоставките за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемата и потвърди определената от Окръжен съд - Габрово мярка като правилна и законосъобразна.

Определението на АС- Велико Търново, не подлежи на обжалване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK