Съдят 25-годишен рецидивист, обрал манастира Царев брод

Снимка: Infomreja.bg

Кражбата е извършена в нощта на 27 срещу 28 ноември 2022 година

Районна прокуратура-Шумен привлече към наказателна отговорност за престъпление по чл. 196, ал. 1, т.1, във връзка с чл. 194, ал. 1 от НК 25-годишен мъж. Той е установен като извършител на кражба, извършена в условията на опасен рецидив, от жилищно крило на манастир в село Царев брод, обл. Шумен. С постановление на наблюдаващия случая прокурор Д.Р. е задържан за срок до 72 часа.

Кражбата е извършена в нощта на 27 срещу 28 ноември 2022 година. Обвиняемият проникнал през отключена поради ремонт врата в жилищно помещение в католическия манастир и противозаконно отнел сумите от 700 щатски долара и 300 Евро, собственост на една от монахините.

В резултат от незабавните действията, предприети във връзка с разследването на кражбата, е установена съпричастността на 25-годишния мъж. Той е добре известен на органите на реда и многократно бил осъждан за различни престъпления, като неведнъж е търпял и наказания „лишаване от свобода“.

Работата по досъдебното производство продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Шумен. Предстои в съда да бъде внесено искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Д.Р.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK