Милен Георгиев, ИТН: Моята визия за успешния път на Кюстендил са земеделието, търговията и балнеологията!

Милен Георгиев, снимка: ИТН

„Ние с вас всички сме заедно срещу тези, които не ни разбраха!“

Здравей, Кюстендил! Здравейте, мили хора! Здравейте, приятели!

Ние с вас всички сме заедно срещу тези, които не ни разбраха!

ИМА ТАКЪВ НАРОД и народът сте вие, и идва вашето решение за просперитета на Кюстендил, респективно на страната ни.

Моята визия за успешния път на нашия град са земеделието, търговията и балнеологията. Като район, прочут с овощарството, както и с минералните си извори, съчетани с красивата планина Осогово, ние имаме даденостите, които трябва да облагородим и да им осигурим допълнителните условия за развитие.

А те са използването на водата от язовирите, които ги има в нашия регион, но трябва да възстановим каналите за поливните площи, защото почти нямаме село без язовири и микроязовири. Другият фактор са необработваемите и неизползвани земи. Трябва да се правят проверки от общинските комисии колко дка земи са необработваеми или дали се дават под аренда.

Когато тези земи започнат да се обработват и влязат в действие да дават плодове, всички ще сме доволни, най-много техните стопани.

Аз от 9 г. работя с вас във връзка с изкупуването на череши и от 2 г. търгувам с частните производители и стигам до извода, че пласментът е доста затруднен, затова моето предложение е да се направи фабрика за череши на нашата територия, където да влиза вашата продукция, където работещите във фабриката да получават възнаграждението си на заработка, а не на щат, за да има ефективност. Тази продукция може да се изнася по цял свят и да влизат свежи пари в нашия град.

Вече има иновации, като машинни уреди за събиране на костилкови плодове, с които се спестява много време, труд и пари. Така обраните плодове може да се използват в хранителната промишленост за сушене на плодовете, производство на конфитюри, компоти и др., но тази идея е много подходяща за нашия регион, където плодовете се изкупуват от много страни в Европа.

Правилното разпределение на субсидиите е много важен акт, защото има хиляди декари, които се използват от приближени на властта хора, които са оградени с т. нар. електропастири, и те ги използват на символични цени, чиито печалби остават в ръцете на отделни субекти и фирми изключително за тяхно облагодетелстване.

Има и неподдържани терени и ливади, и то в близост до училище, където може да се развъдят влечуги. На такива изоставени площи да се издирят техните стопани от съответните органи и да бъдат глобявани или да се дават за временно ползване.

Моята професия е кинезитерапевт с магистърска и бакалавърска степен в областта на педиатрията, където оценката на труда е неоправдана, но балнеологията е много важна и печеливша, ако се поемат граждани не само от България, но и от чужбина.

А в нашия град има минерална вода, която е с 160 куб. м на час, за което трябва да се направят сондажи, а и тя достига до стадион „Осогово” и спира на 10 м от стената. Да се използва минералната вода за балнеологията в Кюстендил, където изтича уникална, лечебна вода, може да надминем Велинград и да се комбинира с планинския отдих в планината Осогово.

От тук следва и развитието на спорта за децата и подрастващите. Всички знаят, че нашите спортни школи и в момента се славят с европейски и световни  спортни постижения. Субсидиите за спортните клубове да бъдат насочени там, където има деца, за тяхното физическо развитие и завоюване на нови спортни успехи. Защото до момента тези  субсидии за 1 г. , които 250 000 лв. се разпределят всяка година неправилно и едни получават много пари, а други само 1000 лева.

Спешна е нуждата от спортни клубове и писти за възстановяване. Стадион „Странджата“ да се реставрира, както и плувните басейни да се възстановят и използват за децата на Кюстендил и не само. Залите на стадиона може да се заплащат на 1 час, или колкото желае нуждаещият се да спортува в тях, а също така да се разрешава тротоарно право на фирми, които да си заплащат за мястото. 

Относно търговията на всички хора от външни и вътрешни инвестиции, да им се даде безплатен период от 1-2 г., за да се съвземат без данъци, да бъдат облекчени за един такъв период, за да се открият нови търговски обекти, които ще работят за нашия град.

Бизнесът в Кюстендил няма да залезе, защото има много млади хора, които имат желание да работят и развиват различни дейности, стига да бъдат подпомогнати, но не със заробващи заеми, а с година – две гратисен период, или безплатни субсидии. На бизнеса на по-младите хора пожелавам труд, оптимизъм и постоянство, защото няма невъзможни неща!

Имам една молба - да не се посяга на паметниците, защото те са история за героизъм и родолюбие и за да ги има, значи там, в миналото, нещо много важно се е случило. И предложението за премахването им е престъпление.

Аз одобрявам предложението за президентска Република.

10 МИР гр. Кюстендил.

Гласувайте с бюлетина №19 – ПП „Има такъв народ“

Милен Георгиев

Купуването и продаването на гласове е престъпление

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK