Йорданов: Петков обеща евтин газ и излъга

"Рашков не е монахиня в девически манастир"

Председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов призова министърът на енергетиката в оставка Александър Николов да изясни въпросът с природния газ.

„Надявам се сега, когато се разпадне това правителство, Александър Николов да дойде и да каже истината. Кой е човекът, заради когото в момента газът е скъп. Ето да речем, ще открехна мъничко вратата. Министърът на енергетиката от последните два месеца обяснява на Министерски съвет и спори с тия двамата /Василев и Петков - бел.ред./, че България е в тежка ситуация, че газът е изключително скъп, че Кирил е обещал евтин газ от Америка, който не съществува и е излъгал. Двата танкера дойдоха и се изхарчиха, той излъга, че ще има регулярни доставки на по-ниска цена. На всичкото отгоре Германия, Италия и Гърция със сигурност са държави от ЕС, които по една схема се разплащат с руската държава и получават руски газ. Това явно е схема, която не нарушава санкциите“, каза Йорданов по бТВ.

Той посочи, че искането на Николов е било ние да направим същото – да използваме същата схема, за да получаваме руски газ с 32% надолу.

„Човекът, който е спрял брутално това се казва Асен Василев. Надявам се да дойде времето той да го каже в подробности. Министърът прави каквото може въпреки глупавия, необмислен, некадърен натиск упражняван от Кирил Петков и Асен Василев. Асен Василев е пречил на Николов. След като три европейски държави избягват този проблем, защо България да не постъпва по същия начин като член на ЕС, това е било желанието на министъра и на министерството. Тогава няма да говорим за посредници“, добави още Тошко Йорданов.

Ние искахме наистина да има правителство, но лицемерието и неморалността са неприемливи. Няма да бъдем част от коалиция, в която страстта към властта и достъп до позиции е на всяка цена, заяви зам.-председателят на ИТН.

„Лъсна лицемерието на Демократична България към нас и към останалите партии. Ако погледнете физиономията на Иво Мирчев накрая на записа ще видите колко изненадан е той самият. Те опитват да замажат щетите, защото това е голяма издънка, те не биха ги казали на живо, като например това, че ние сме 100% мафия, а те са 100% - бели“, добави още той.

Относно съставянето на правителство в рамките на това НС, Йорданов заяви, че мандатът би трябвало да е върнат днес.

За публикацията на Слави Трифонов от днес, в която той призовава Бойко Рашков да го арестува поне за 24 часа, защото е мафиот, Йорданов коментира, че Рашков като борец с мафията и корупцията има официално признание на Слави Трифонов, че е мафиот. „Това не са за пренебрегване доказателства, така че да се задействат. Рашков да се задейства бързо“, добави Тошко Йорданов.

Рашков не е монахиня в девически манастир, а оглавява МВР. Имаше един арест на Борисов, който завърши позорно, но Рашков има всички механизми да се занимава с всякаква престъпност, а законът за КПКОНПИ е нещо съвсем различно, коментира Йорданов. /БГНЕС

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK