Тагарев не брои колко пъти му искат оставката, но не я дава

Снимка: БГНЕС

Той би подал оставка само, ако загуби доверието на партиите от управлението

Военният министър проф. Тодор Тагарев няма да подаде оставка, въпреки призивите за такива от парламентарно представените партии заради обезвредения дрон с бомба край Тюленово. Пред БиТиВи Тагарев заяви, че не е броил колко пъти му искат оставката, но може би се случвало поне 3-4 пъти в седмицата заради неговата политическа позиция.

Той би подал оставка само, ако загуби доверието на партиите от управлението.

Тагарев заяви още, че не може да се твърди на кого точно е дронът - на Русия или на Украйна. По-вероятно е да е украински дронът, но не е преднамерено действието срещу България, увери военният министър. И добави, че структури на Министерство на отбраната поддържат връзка с техни украински колеги във връзка със случая.

"Никой няма да тръгне да обезврежда боеприпаси пред нощта", уточни Тагарев и добави, че кадърът с обезвреждането на дрона от мъж по потник не е унижаваща за българската армия. Той даде пример, че ако такъв дрон тип бомба е имало около Министерски съвет и Партийният дом тогава щяло да има осветление и да се отцепи районът, за да може екипите да работят. Не каза обаче дали обезвреждането на такава бомба щяло да стане в 11 ч. на следващия ден или веднага през нощта.

Тагарев иначе вярва на ДАНС и тяхното мнение да експулсират трима руски свещеници заради шпионажа в полза на Русия.

Според него е нормално съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов да поиска оставката на председателя на ДАНС Пламен Тончев заради политическите му изказвания.

Военният министър Тодор Тагарев увери, че говори доста добре с президента Румен Радев като направили няколко професионални срещи за модернизацията на армията. Той добави, че не всички доставки за армията включват скандал, но интересите са огромни.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK