Два протеста срещу газовата политика на служебния кабинет

Снимки: БНР

Едната от акциите е организирана от "Демократична България" под наслова "България - независима от “Газпром"!"

Два протеста се провеждат тази вечер пред президентството съпроводени от призивте "Мафията вън!", "Тук не е Москва!" и "Оставка!", съобщава БНР.

Едната от акциите е организирана от "Демократична България" под наслова "България - независима от “Газпром"!" и е срещу газовата политика на служебното правителство.

Вторият е организиран като спонтанен във Фейсбук заради решенията на служебното правителство от последните - смяна на 25 областни управители, на ръководителите на НАП и на АМ "Митници", както и заради "опити на служебния кабинет да блокира газовата връзка с Гърция".

Лидерите на движение "Ние идваме!" Николай Хаджигенов и Арман Бабикян призоваха своите симпатизанти да подкрепят спонтанния протест.

Всички стъпки водят в посока на това, че едва ли не ние трябва да поискаме договор с "Газпром", ние смятаме, че има други решения", заяви пред БНР Антоанета Цонева, бивш депутат от ДБ.

На протеста ексдепутатът от "Демократична България" Мартин Димитров обвини ГЕРБ, че са бавили газовата връзка с Гърция.

"И така 12 години, а сега при първата възможност служебният кабинет и те тръгват да бавят, а уж им било приоритет", обяви той пред множеството и се зарече, че този път номерът им няма да мине, както и намерението им за сближаване с Москва и Путин.

В медицината нещото, което води до оздравяване, е устойчивостта, обяви пред протестиращите д-р  Александър Симидчиев, бивш депутат в разпуснатия наскоро парламент от "Демократична България".

"Ако лекуваме едно хронично заболяване, устойчиво трябва да лекуваме в тази посока. Не става въпрос за постоянно... да ми мине нещо. Когато постоянно променяме нещата, не може да стигнем до излекуването на нашия болен организъм, а определено виждам, че нашето общество боледува", изрази политическата си теза той, но изцяло с медицински аргументи.

Затова д-р Симидчиев призова на следващите избори да се създаде мнозинство, което да поведе България към нашето европейско семейство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK