Йотова: Очаква ни тежка зима

Снимка: Infomreja.bg, архив

България трябва да осигури газовата си независимост, а това е възможно да стане чрез подписване на дългосрочни договори, посочи тя

Вицепрезидентът Илияна Йотова прогнозира, че в страната ни се очаква тежка зима заради ситуацията със синьото гориво. Тя отправи критика към предишните управляващи заради ситуацията у нас, съобщава Нова тв.

Според нея България трябва да осигури своята газова независимост, а това е възможно да стане чрез подписване на дългосрочни договори. „Единственото нещо, което трябва да направи служебният кабинет, е да решава кризите. Тяхното твърдение е, че газ е осигурен до края на септември. Само преди известно време ни убеждаваха, че през тези месеци той ще бъде 4 пъти по-евтин. Не само, че това не е така, но и е с 60% по-скъп”, отбеляза тя.

„Това, което чухме вчера от строителите на интерконектора е, че те ще завършат своите строителни работи, като дадоха обещание пред президента още в първите дни на септември и октомври азерският газ да потече”, добави вицепрезидентът.

„Що се отнася до възстановяване на разговорите с „Газпром”, защото договорът не е приключил все още, тези, които в момента настояват час по-скоро да се възобновят тези разговори, можеха да го направят още през март, когато Асен Василев прекъсна едностранно тези разговори”, добави тя.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK