Демерджиев: Очаквам във всичките си действия МВР да се ръководи от принципа на законността

Снимка: МВР

"Ще използваме целия натрупан опит от предходните два служебни кабинета"

Във всичките си действия МВР да се ръководи от принципа на законността, настоя пред участниците в  Национално съвещание на МВР вицепремиерът по обществен ред и сигурност и служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. “Всеки служител, който в действията си спазва този принцип ще има пълната подкрепа на ръководството, но същевременно ръководният екип на министерството ще е безкомпромисен към този, който извършва правонарушение и престъпление”, заяви министър Демерджиев.  Той допълни, че всички участници в съвещанието получават кредит на доверие и задачи и от изпълнението им зависи по-нататъшната работа.

Като основен приоритет Демерджиев очерта организирането и провеждането на спокоен и сигурен изборен процес, на честни и свободни избори. “Ще използваме целия натрупан опит от предходните два служебни кабинета, като този път ще изисквам да вложим всички усилия в разкриването на лицата, които стоят зад порочните практики", бе категоричната позиция на министър Демерджиев.

По линия на противодействието на пътнотранспортните произшествия министърът посочи, че идеята е да се предприемат работещи в краткосрочен и дългосрочен план мерки, а не кампании.

“Най-важната задача, която стои в дейността на МВР, е превенция на всякакви форми на престъпление – "войната" по пътищата, битовата престъпност, конвенционалната престъпност, контрабандата и ДДС измамите, коментира министър Демерджиев. Той уточни, че вече са изпратени указания по места за ефективно противодействие на конвенционалната престъпност. Целта е на териториите на всички областни дирекции на МВР да се издирят "тлеещите точки" на конфликти и да се предприемат съответни действия.

Приоритет остава и противодействието на незаконната миграция.

“Мотото на нашата работа се нарича "Резултати". Очаквам от всеки от вас резултати, те ще бъдат за българските граждани и обществото,” обобщи служебният вътрешен министър Иван Демерджиев. 

Гост на Националното съвещание бе и служебният премиер Гълъб Донев. Той благодари на служителите на МВР за волята и категоричността, с която отстояват законността. Министър-председателят увери, че в изпълнението на основната задача на министерството  - осигуряване на условията за провеждане на свободни и честни избори, правителството ще направи всичко възможно за да се постигне единодействие на национално и местно ниво съпротива срещу купения вот.

В работата на националното съвещание участваха политическото и професионално ръководство на МВР, директорите на главни, специализирани и областни дирекции и на други структури в Министерството на вътрешните работи. Основните разисквани теми бяха: готовност и организация за провеждането на избори за народни представители, резултати от превантивната дейност и противодействие на престъпността, състояние на пътнотранспортния травматизъм, граничен контрол и мигрантски натиск по границите.

Пред всички участници министър Иван Демерджиев и  главният секретар на МВР гл. комисар Петър Тодоров наградиха с грамота и парична награда от по 200 лева трима пътни полицаи за проявени професионализъм и инициативност при изпълнение на служебните задължения. Двамата от тях – мл. автоконтрольорите  Алек Каленски и Стилян Симеонов, служители в сектор „Пътна полиция“-СДВР, само за седмица  засичат двама нарушители на пътя, които опитват да избегнат налагането на съответни санкции, предлагайки подкуп на униформените. Третият колега е мл. инспектор Николай Фурлински, служител в отдел „Пътна полиция“-ОДМВР-Пловдив. На 2 август т.г. той неутрализира и задържа шофьор, управлявал под въздействието на наркотици, и създавал реална опасност за останалите участници в пътното движение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK