Борисов: Не виждам вариант да управляваме с ДПС и "Възраждане"

Снимка: Infomreja.bg

"Първото най-важно е кой е с Путин и кой не е"

Резултатите са очаквани, но дават по-ясна картина за състоянието на партията в момента. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг пред медиите, пише Он Ер.

"Тези избори показаха, че народът на никого не даде самостоятелно право да управлява. Народът каза: "Стига сте враждували, намерете начин", защото всички избиратели страдат еднакво. Отидоха и дадоха гласа си. Тяхното знаме - г-н Бойко Рашков, загуби с двоен резултат от ГЕРБ. Ако той е бил това, за което го размахваха толкова време, той щеше да бъде победител", допълни Борисов.

По думите му близо 80% от хората са заявили пред социологическите агенции, че искат правителство.

"За да се отиде на следващи избори, всички трябва да знаят, че нищо по-различно няма да се получи. Ще се похарчат още едни 100 млн., ще имаме държава без парламент. Това ли искат останалите колеги? Аз предлагам на лидерите на другите партии да се дръпнем назад. Ранното ми пенсиониране също се оказа неправилно. Не може да те побеждавам на избори и то с такъв резултат - всички областни градове", категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

"Първото най-важно е кой е с Путин и кой не е, кой е на страната на Украйна и кой не е. Ние сме заявили ясно нашата позиция. Ако искаме да тласкаме държавата към нови избори, това е идеално за Путин. Няма парламент, не може да се вземат решения. 67% показват, че са за т.нар. проатлантически партии.  Втората тема - инфлация, финанси, икономика, енергетика, цени. Ужасно е това, което ни завеща правителството на "Промяната". Всичко може да се реши с редовно правителство. Влизане в еврозоната, заявяваме, че влизаме там, това е второто, което предлагам на политическите лидери, пазарите веднага ще се успокоят. Откъде идва това самочувствие на Асен Василев, когато е загубил избори?! Той знае в какво състояние е оставил страната, а идва зима. Не може да оставиш хората без огрев", подчерта Борисов.

"Вариант, в който ГЕРБ да управлява с ДПС, Янев и "Възраждане", не виждам. Само че не виждам и друг вариант за управление. И ето ги новите избори, а войната е тук. Една от новите ракети и ще видите какво ще стане в региона. Мои приятели ме упрекват, че не съм излязъл да говоря след изборите и да викам "Ура". Да, морална е победата на ГЕРБ, триумф над мракобесието. Ще предложим контактна група и преговарящи екипи. Ще поканим Плевнелиев и Паси по темата срещу Путин", коментира още той.

"Ще подкрепим социалната сфера, няма да се строи, нека "Продължаваме промяната" да сложат своята програма. "Да, България" говорят за съдебна реформа, ние сме дали нашата програма, но нека да я покажат, ние ще ги подкрепим. Но не и "Ние сме за Бойко Рашков срещу Гешев", ние искаме такава реформа, че името да няма значение. Има теми, по които сме на едно мнение с "Възраждане". Ние сме били много пъти в управлението, без лидерите е много тежко. Но ако искат без лидери - добре, без тях", добави още бившият премиер.

И заяви, че е готов да направи всякакъв вид компромиси в името на народа: "Оставям другите колеги да преценят кое обичат повече - себе си ли, Путин ли, или българския народ."

 

КОМЕНТАРИ

БНФС07:28 - 04.10.2022
Че то е ясно, никой не ви ще да управлявайте, връщайте вота и пък към нови избори. Ситуацията показва вече пълната импотентност и безсмислие на парламентаризма и демокрацията - отдавна фалирали системи, унищожаващи всякаква държавност. Имаме нужда от нов възроден фашизъм, като форма на управление.
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK