Кметът на Банско и Белица бяха на приема за 24 май при президента

Снимка: Община Банско

Приемът бе открит с националния химн

След двегодишно прекъсване, президентът на Република България Румен Радев отново бе домакин на приема по случай 24 май – Денят на българската азбука, просвета и култура. На приема присъстваха премиерът Кирил Петков, министри, бивши президенти, омбудсманът на Републиката, представители на съдебната и местната власти, учители, творци, дейци на културата, военни, депутати и представители на вероизповеданията у нас. 

"Буквите, езикът, културата, са нашият общ дом. Те са вградени здраво в темелите на българската държавност и идентичност. Делото на Светите братя Кирил и Методий ни отреди благородната мисия да бъдем държави на духа. Наш дълг е тази историческа за България мисия да се утвърждава и днес. Това е призванието на всички родолюбци и просветители, които осъзнават своята отговорност към отечеството и света, и към бъдните поколения". С тези думи президентът Румен Радев започна приветственото си слово.

По покана на президента Румен Радев на церемонията присъства и кметът на Община Банско Иван Кадев, който сподели: "Като основен приоритет в моята управленска програма е залегнало развитието на образованието в Община Банско".

Приемът бе открит с националния химн на Република България и известния като химн на българската просвета „Върви, народе възродени“, в изпълнение на Детския хор към Българското национално радио.

Сред скъпите гости на президента бе и кметът на Община Белица Радослав Ревански.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK