Петков: Стана ли за ДАНС Радостин Василев стратегически обект?

Снимка: Infomreja.bg

Петков попита Радев защо бави мандата

Днес се потвърдиха нещата, за които вчера ви предупредихме. Явно възможността да се сформира редовно правителство, което да реформира службите и да вкара България в Шенген, е главната причина за днешната атака. Това заяви на брифинг в парламента съпредседателят на "Продължавем Промяната" Кирил Петков.

По думите му, от сутринта наблюдаваме как днес имаме координация на проруските сили в България, включително от страна на "Възраждане" и на БСП.

"Важен факт е, че шефът на ДАНС е осигурил охрана на редовен депутат снощи в 22:00 часа. ДАНС никога не охранява отделни лица, защото няма такива правомощия. ДАНС охранява само стратегически обекти. Стана ли за ДАНС Радостин Василев стратегически обект? Президентът знае ли за тези среднощни разговори между шефа нва ДАНС и този депутат? Възможно ли е в този разговор някой да е спрял пускането на всички записи, които бяха подготвени?", попита Кирил Петков.

„В това заседание на първото гласуване имахме резултат 24 „против“, 21 „за“ и 6 „въздържали“ се. Моята реакция сутринта беше, че това е важно решение и никой няма право да е въздържал се. Крайният резултат е 27 „за“ на 22 „против“. Радостин Василев участва в заседанието, тъй като е част от парламентарната група“, коментира Петков, съобщава БНТ.

Според него е имало записи от стаята на ПП-ДБ в Народното събрание, както и от партийната централа.

„Първоначалният състав на кабинета е базата. Имаше потенциални министри, които първо отказаха. Някои от тях казаха, че този път са готови да участват. Има и такива, които се отказват по лични причини“, уточни Петков по време на изявлението, съобщава бТВ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK