Президентът удостои с орден „Мадарски конник“ посланика на Държавата Катар у нас

Снимка: Президентство

Радев отбеляза постиженията на дипломата за привличането на интереса на деловите среди в Катар към общи проекти

България отдава голямо значение на развитието на сътрудничеството и приятелството с Държавата Катар, която е наш приоритетен партньор и приятел в региона на Персийския залив. Това заяви държавният глава Румен Радев, който днес на „Дондуков“ 2 удостои с орден „Мадарски конник“ – първа степен посланика на Държавата Катар в Република България Рашид бин Али Ал-Хатър.

Дипломатът получи отличието за приноса си за развитието и укрепването на двустранните отношения между Република България и Държавата Катар. Президентът Радев изтъкна всеотдайната работа на посланик Ал-Хатър за задълбочаването на политическите, икономическите и културните връзки между двете страни.

Румен Радев отбеляза постиженията на дипломата за привличането на интереса на деловите среди в Катар към общи проекти с България в приоритетни области като икономиката, информационните технологии, банковото дело, здравеопазването, селското стопанство, туризма, културата и образованието. „Виждаме нови перспективи за развитие на нашето сътрудничество за развитие на всички области от взаимен интерес”, подчерта държавният глава.

„През последните пет години имахме голям успех. Между България и Катар съществува партньорство, развито благодарение на интензивните отношения на двустранно ниво – реализирахме срещи на високо равнище, подписахме редица споразумения и меморандуми в сфери на общ интерес“, заяви посланик Рашид бин Али Ал-Хатър и изрази признателност за високото отличие.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK