Трима от БСП влизат в Инициативния комитет на Радев

Снимка: БСП

Това са Кристиан Вигенин, Ирена Атанасова и проф. Радослав Гайдарски

Изпълнителното бюро на БСП взе решение трима души да бъдат представители на партията в Инициативния комитет за издигане на Румен Радев и Илияна Йотова за президент и вицепрезидент. Това са Кристиан Вигенин, Ирена Атанасова и проф. Радослав Гайдарски.

Вчера съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев обяви, че от формацията също ще имат свои представители в ИК на Радев.

От АБВ също изразиха подкрепа към президента.

Датата 14 ноември е определена за президентските избори. След като от БСП заявиха, че ще върнат неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство, България е изправена пред изпитанието да направи за трети път тази година парламентарни избори.

След като отново получи третия мандат за съставяне на правителство, както и в предишното 45-то Народно събрание, което също не успя да излъчи правителство и се стигна до предсрочните избори на 11 юли, Корнелия Нинова заяви, че БСП ще подходи с "разум, мъдрост и спокойствие" при процеса за съставяне на правителство, а от столетницата ще се борят за стабилно мнозинство в Народното събрание.

От БСП обаче поканиха на разговори последователно в обратен ред по численост останалите парламентарни групи - първи бяха от "Изправи се.БГ! Ние идваме", които заявиха, че ще подкрепят кабинет, ако и "Има такъв народ" склонят. Нещо, което още лидерът на партията Слави Трифонов заяви, че няма да стане.

От "Демократична България" пък изобщо не се отзоваха на срещата с аргумента, че това не са реални усилия за съставяне на правителство, а предизборна кампания. Така БСП се оказаха в ситуация да върнат мандата, а държавният глава трябваше да разпусне и това народно събрание, да назначи служебно правителство и в срок от два месеца да се проведат втори поред предсрочни избори. /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK