ДПС не искат Радев за президент

Снимка: БГНЕС

Йордан Цонев: „Продължаваме промяната“ е президентска партия

"Продължаваме промяната" е президентска партия и се промотира с агресивна медийна кампания. Това заяви Йордан Цонев от ДПС пред БНР.

"През 2009 година със същата агресия и същият кръг задкулисие наложи ГЕРБ и Бойко Борисов. За това имам признание от самия кръг. Кръгът "Капитал", идеологът е Иван Кръстев, изпълнителят е Иво Прокопиев. Между двата продукта ребрандираха няколко пъти градската десница. Кирил Петков има бизнес и политически връзки с този кръг", категоричен бе Йордан Цонев.

По отношение на предстоящите избори на 14 ноември, Цонев отбеляза, че с кандидатите си за президент и вицепрезидент ДПС искат да покажат тяхната си визия за страната. За ДПС Румен Радев не е удачната кандидатура за решаване на кризите, той не стои в конституционната рамка.

В което и управление да участват ДПС ще искат да бъде разграден авторитарният модел. "Авторитарният модел на Борисов беше заменен от авторитарния модел на Радев. Реваншизмът не е отговор на авторитаризма. Отговор на авторитаризма е възстановяване на ролята на отделните власти, отделните институции. Искаме изпълнителната власт и държавните органи да не бъдат използвани като бухалка срещу бизнеса и хората. Трябва да има програма за ускорено икономическо развитие", каза още Йордан Цонев. /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK