Ердоган: Цяла Турция е победител на втория тур на президентските избори

Снимка: БГНЕС

Той обеща да намали инфлацията

Не само аз съм победител на втория тур на президентските избори, Турция също е победител. Това заяви тази нощ държавният глава Реджеп Тайип Ердоган, който спечели втория кръг на изборите.

Ердоган се обърна към огромен брой поддръжници от балкона на президентския дворец „Бештепе“ в Анкара. Президентът пристигна в турската столица от Истанбул.

Ние не сме единствените победители на изборите. Победител е Турция, победител е нашият народ, победител е нашата демокрация, каза Ердоган пред хилядите си привърженици.

Ердоган също така посочи, че инфлацията е един от основните проблеми за страната му, като обеща да я намали.

Лихвеният процент е намален до 8,5 процента и инфлацията ще намалее. Те (опозицията – бел. авт.) не са в състояние да се конкурират с нас. Единственото, което могат да направят, е да дежурят пред вратата на Международния валутен фонд, заяви Ердоган.

Пред двореца "Бештепе" се събраха хиляди поддръжници на Ердоган. Хората носеха турски флагове, флагове на управляващата Партия на справедливостта и развитието, както и знамена на Партията на националистическото действие, която е основният съюзник в Републиканския алианс на Ердоган.

Поддръжниците на президента ликуваха, като скандираха лозунги в негова подкрепа. Някои от тях танцуваха хоро.

Пред двореца „Бештепе“ до късно през нощта се стичаха радостни граждани с малки деца и бебета, въпреки че в столицата започна леко да вали.

Булевардите и улиците на Анкара бяха пълни с автомобили с цели семейства, подкрепящи лидера Ердоган. На много места в столицата се образуваха километрични задръствания.

Ердоган е получил 52,14 процента от гласовете, а опонентът му от опозиционния Национален алианс Кемал Кълъчдароглу – 47,86 процента, показват предварителните резултати, цитирани от Йенер. /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK