Радев: От конструктивния капитал зависи развитието на отворена, иновативна и конкурентоспособна икономика

Снимка: Прессекретариат

Дискусията е част от програмата на българското домакинство на инициативата „Три морета“

Каквито и фондове за социално и икономическо сближаване да се наливат в България, те няма да имат ефект, докато не постигнем сближаване между Източна и Западна Европа в образованието, науката и иновациите.

Това заяви президентът Румен Радев в изказването си на международния форум на тема „Насърчаване на конструктивния капитал в България: разгръщане на потенциала на регионите за развитие на иновациите в частния сектор“.

Организатор на дискусията, която е част от програмата на българското домакинство на инициативата „Три морета“, бе Центърът за изследване на демокрацията.

През юли т.г. българският президент беше домакин на шестата Среща на върха на инициативата, в рамките на която се проведе и мащабен бизнес форум с 400 представители на фирми от България и чужбина.

В рамките на днешното събитие участваха представители на бизнеса, дипломатически представители, на неправителствения сектор и държавните институции.

В словото си президентът подчерта, че именно от конструктивния капитал зависи развитието на отворена, иновативна и конкурентоспособна икономика. Това изисква осигуряването на предсказуема и прозрачна среда за българския бизнес, свобода за разгръщане на идеите и създаването на условия от страна на държавата за тяхното осъществяване и именно в тази посока са действията на служебното правителство. 

Сред участниците в събитието бяха и част от финалистите в Националния конкурс за иновативно предприятие на 2020 година. По думите на президента, най-голямата увереност за потенциала и за бъдещето на България са нашите млади хора и техните постижения.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK