Манолова: Готови сме да подкрепим правителство на промяната

Снимка: Президентство

Това заяви председателят на парламентарната група на "Изправи се! Мутри вън!"

Бихме подкрепили правителство на промяната, каквото е очакването на българския народ. Действията ни ще са насочени към законодателство на промяната и създаване на парламентарни мнозинство на промяната.

Това заяви председателят на парламентарната група на "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова по време на консултациите при президента за създаване на ново правителство.

Ваша е отговорността, господин президент, на кого ще връчите третия мандат и дали ще е формация, която представлява промяната и би дала възможност за формиране на правителство на промяната, което да защити гражданите и да извърши реформи. Нашата парламентарна група е платформа на обикновените хора и сме изпратени в българския парламент, за да защитаваме техните интереси, категорична бе Манолова. 

Тя подчерта, че третият мандат би бил възможност за осигуряване на взаимодействие на формациите на промяната за реализиране на принципа "Съединението прави силата".

Няма да подкрепим правителство, излъчено от Бойко Борисов и от политическа партия ГЕРБ. На 4 април народът даде вот за промяна, а не за възпроизвеждане на статуквото. Бихме подкрепили кабинет с участието на партиите от протеста – Има такъв народ и Демократична България, каза още Манолова.

И в предизборната кампания, и след първите ни съвместни действия в парламента имаме пълно разбирателство по отношение на необходимостта от дълбока съдебна реформа, нови изборни правила и подкрепа на българския бизнес, уязвимите групи, пенсионерите и ревизия на управлението на Бойко Борисов, допълни Манолова.

Тя изброи четири основни приоритета, сред които умело управление на пандемичната криза и нов ваксинационен план, подкрепа на микропредприятията, хората останали без работа, следствие от COVID-кризата, пенсионерите и уязвимите групи. Хората очакват стабилно парламентарно мнозинство, което да осъществи съдебна реформа и промени в изборните правила за честен изборен процес и стабилен кабинет, който да застане зад обикновените граждани, зад българския бизнес и в условията на криза да върне доверието в институциите, допълни Манолова. 

В първите два пленарни дни на 45-то Народно събрание внесохме 11 законопроекта и проекти на решения, някои от които вече приети. Сред тях са за подкрепа на фирмите и домакинствата в условията на пандемия, хората останали без работа, пенсионерите и хората с увреждания чрез промени в Закона за личната помощ. Имаме ясно разписани текстове, с финансова обосновка, подчерта тя и обяви, че утре ще насрочи заседание на Комисията по ревизията.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK