БСП и ПП призоваха президента да се яви в НС, за да обясни действията на служебния кабинет

Снимка: Infomreja.bg

Ченчев настоя целия парламент да призове "началника на назначените" да дойде в пленарната зала

"БСП за България" и "Продължаваме Промяната" призоваха президента Румен Радев да се яви в парламента, за да обясни действията и бездействията на назначения от него служебен кабинет, информира Нова тв

В процедура по начина на водене Иван Ченчев от левицата настоя цялото Народно събрание да призоват "началника на назначените" да дойде в пленарната зала и да обясни всички действия и бездействия на служебния кабинет. 

В началото на серията от процедури Ченчев призова председателстващият заседанието на парламента Росен Желязков (ГЕРБ-СДС) да призове служебния министър-председател, за който заяви, че ще го нарича "назначен", да започне със своите министри да отговаря на поставените от народните представители въпроси.

Ченчев определи изказването на служебния министър-председател, че изслушването му в парламента е "сламка за удавници" като "безпрецедентно нахалство". "Тук има ли удавници, това не е ли обида към Народното събрание, хайде г-н председател, заедно да призовем служебния министър-председател, назначения министър-председател, да слага плувките и плавниците и да идва бързо в парламента при удавниците", настоя депутатът. 

Стигаме до това, че един човек контролира всички в държавата, но всички от назначените, посочи Ченчев, след което добави, че народните представители са избрани от българския народ. Впоследствие и от "Продължаваме Промяната" настояха за отговори от президента Румен Радев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK