Държавният глава проведе среща с председателя на организацията на българските евреи „Шалом“

Снимка: Прессекретариат

Президентът изрази удовлетворение от доброто сътрудничество с представителите на еврейската общност в страната

Предстоящи инициативи, посветени на паметта за подвига на българския народ при спасяването на десетки хиляди български и чужди граждани от еврейски произход по време на Втората световна война, обсъдиха президентът Румен Радев и председателят на организацията на българските евреи „Шалом“ д-р Александър Оскар.

По време на срещата, проведена в сградата на Администрацията на президента, бяха коментирани и предложения на ръководството на еврейската общност, свързани със събития, насърчаващи толерантността и ценностите в съвременното общество – като ефективно противодействие на езика на омразата и разделението.

Президентът изрази удовлетворение от доброто сътрудничество с представителите на еврейската общност в страната. Той приветства д-р Оскар с избирането му за вицепрезидент на Световния еврейски конгрес, което е висока лична оценка и несъмнено признание за историческата роля и принос на България в изграждането на отношения на взаимно уважение между различни общности и култури. От своя страна председателят на „Шалом“ изрази благодарност към държавния глава за насърчаващата подкрепа към българската еврейска общност.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK