Плевнелиев: Имаме тоталната абсолютна власт в ръцете на Радев

Източник: БГНЕС

Според него Радев ще сбърка в оценката си за ситуацията

Румен Радев не е демократ, защото наруши Конституцията. Никога досега един президент на демократична държава не се е опитвал да води по такъв начин битки за властта, по такъв начин да сее разделение в обществото. Той е популист, популистите не са демократи. Това заяви пред БГНЕС президентът на България в периода 2012-2017 г. Росен Плевнелиев.

Разликата между неговите служебни правителства с това на Румен Радев той коментира така: "Това правителство сега работи във време на решителни за президента Радев избори, за неговото преизбиране за втори мандат".

По думите му, никога досега българският държавен глава не е назначавал за министър-председател дясната си ръка. Трябва да се търси баланс, а такъв в момента няма, смята Плевнелиев.

"Балансът означава, че държавният глава винаги търси кого и как да сложи на най-висшите позиции, така че да има широко представителство. И левите, и десните - той е президент на всички българи, но не, ние слагаме най-доверения си човек за началник на щаба, за да правим избори, от които зависи моята политическа съдба. Това е президентът Радев. Той е вдигнал високо юмрука, води своите битки", каза още Плевнелиев.

Според него колкото повече е уверен Радев, че ще бъде преизбран, толкова повече ще сбърка в оценката си за ситуацията.

"Сега имаме тоталната абсолютна власт в ръцете на Радев. Всичко започва и свършва с него и ние виждаме, можем да си направим сметка дали това е голямата промяна. Мая Манолова е статукво, дълбоко. Как така изведнъж стана ново начало и промяна в българската политика", попита още Росен Плевнелиев. /БГНЕС

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK