Радев играел мошеническа игра на "тука има, тука нема" с геополитиката

Снимка: ГЕРБ

Според Борисов президентът нямал мъжество

Даниел Митов от ГЕРБ, който беше и номинацията на партията за премиер, обвини президента Румен Радев, че е скрил декларацията, която е приета на срещата вчера на страните от НАТО в източния фланг.

„Президентът Румен Радев е участвал в тази среща, но ние видяхме прессъобщение, което изобщо не съдържа духа и сърцето на тази приета декларация. Да стане ясно, че Радев не само е скрил декларацията, а се опитва да играе мошеническа игра на „тука има, тука нема“ с геополитиката“, скочи Митов.

По думите му декларацията осъжда руските агресивни действия и военно присъствие до границите на НАТО включително в района на Черно море, а президентът е скрил това.

Митов допълни, че декларацията осъжда и саботажа на територията на страни от НАТО като има предвид Чехия и изразява притеснения от подобни действия и в България.

Според него въпросът е защо президентът е криел декларацията и накъде тръгва България.

Лидерът на ГЕРБ и премиер в оставка Бойко Борисов също коментира темата.

„Двуличието е в основата на тези хора, те са опитват нещо, което не могат - едновременно флирт с Русия и в същото време, когато президентът на САЩ присъства на тази среща, нямаш мъжеството да кажеш „Аз не съм съгласен с тази декларация“, коментира той.

„Радев като кандидат-президент се стреми към проруските гласове от БСП и да не ги подразни тях, а в същото време и от център - дясното заявиха подкрепа към него и трябва да има и нещо за НАТО, но какво точно“, посочи Борисов.

Според него, когато искаш да си приятел на всички, не си приятел на никого.

„Да, когато става дума за стокооборота, за търговията и туризма, ние сме заедно, но когато се касае за шпионство нашите служби работят“, отсече лидерът на ГЕРБ. /Dnes.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK