Кандидат-депутатът д-р Димитър Димитров: БСП има история и е национално отговорна партия

Снимка: БСП

„Нужно е да има политическа воля, за да станат промените“

Д-р Димитър Димитров е кандидат за народен представител от листата на Коалиция „БСП за България“ в 1-ви МИР Благоевград. Завършил е гимназия в гр. Петрич, след което е получил висшето си образование в Медицински университет - София. Специализирал е хирургия и в продължение на 30 години е бил началник на отделението по хирургия в МБАЛ Сандански. Баща е на три деца – лекар, инженер и юрист. Бил е народен представител в 37-мо Народно събрание.

Кандидатира се за 49-то Народно събрание, защото смята, че има нужда от хора с капацитет, преди всичко професионален, които могат да бъдат полезни. „В тази система, в която аз съм работил мога да помогна със своите идеи, възможности, препоръки и насоки. В нашата система на здравеопазването има много пробойни, дори бих казал, че е в окаяно състояние“, коментира в интервю за Радио Благоевград д-р Димитър Димитров.

Той допълни също, че един от неговите основни мотиви да се впусне в предизборната надпревара за множеството нерешени проблеми през годините. Според него, те са напълно решими, но няма как да бъдат  направени промени само с желанието на един лекар или на министъра на здравеопазването, независимо кой е той.

„Нужно е да има политическа воля, за да станат промените. А тя ще дойде тогава, когато властта в страната иде в една отговорна партия или коалиция от партии и се реши на правителствено ниво какво да се прави със системата на здравеопазването. В момента тя се кърпи от тук и от там, тъй като по начало беше сбъркана и резултатите се знаят и виждат днес“, категоричен бе д-р Димитър Димитров.

Той подчерта, че България си остава на първо място по детска смъртност, по сърдечно съдови заболявания – инфаркт на миокарда и мозъчен инсулт, както и по лоша профилактика на злокачествени заболявания. „По начало профилактиката след промените в България беше напълно занемарена , т.е. системата беше обърната от към хастара си“, допълни кандидатът за народен представител от листата на БСП в 1-ви МИР.

Според него важните проблеми в системата на здравеопазването, върху които трябва да бъдат съсредоточени усилията са много и доста от тях са системни. „Системен проблем е, да кажем, първичният преглед при лекар. В момента няма лесен достъп до системата, защото се появиха посредниците – личния лекар. Тези неща са привнесени от други страни за улеснение, но на практика вие не можете да отидете днес при специалист ако не минете през личния лекар. Ако той няма направление трябва да чакате. Това чакане може да бъде и 1 месец. А този период за някои заболявания може да се окаже фатален“, категоричен бе д-р Димитров.  

Според него, на предстоящия вот на 2 април, избирателите трябва да подкрепят БСП защото е партия с история и е национално отговорна. „БСП ще я има и е политически отговорна, а не както някои други партии с кратък живот. Гласувайте с номер 1 за доброто на България - за по-добрия живот, по-доброто бъдеще на вас и вашите деца и внуци. Гласувайте за БСП за да има мир в домовете ни и в страната!“, призова д-р Димитър Димитров.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK