ГЕРБ могат да гласуват "въздържал се" за правителството, което ще предложат от "Продължаваме промяната", но Радомир Чолаков не изключва и да подкрепят правителството.

В студиото на Нова телевизия Чолаков посочи, че както всички ГЕРБ искат да има правителство - "време е за това". А как възприемат Кирил Петков като предложение за премиер, Чолаков коментира с думите "Време е да се поеме отговорност".

ГЕРБ на този етап тръгват по пътя на опозицията, обясни ролята на ексуправляващите. Такава принципна била и позицията на парламентарната група на ГЕРБ/СДС вчера при гласуването на предложението на ПП за председател на Народното събрание Никола Минчев. ГЕРБ/СДС гласуваха "въздържал се".

"Който и да беше предложен, ние щяхме да се въздържим. Това е избор на мнозинството и не е наша работа да казваме кой да бъде председател", обясни Радомир Чолаков. Той предвижда, че задачата на Минчев като председател на НС няма да е лесна и лека.

"Струва ми се, че всички политически сили в парламента трябва да му помагат, за да възстановяваме парламентаризма. Той обаче ще има проблем с наслоените през последната година негативни отношения спрямо парламента. Те се дължат на обкръжението на президента и на лидерите на неговата политическа формация", обясни Чолаков.

Чолаков отново обоснова второто място и загубата на гласове за ГЕРБ от парламентарните избори с умората от 12 години управление. "Българинът обича новото, хубаво е да има такова. Всъщност, два пъти тази година му беше предложено ново. Единият път той избра грешно, но ново. Вторият път пак избра ново", каза Радомир Чолаков, който се надява този път това ново да не е грешно, но е скептичен. /News.bg/