АБВ и БСП ще си говорят за изборите

Снимка: БНР

Предстои партията да вземе окончателно решение как да се яви на изборите

АБВ започна разговори с ръководството на БСП. Предстои партията да вземе окончателно решение как да се яви на изборите на заседание на Национален съвет.  Това обяви лидерът на АБВ Румен Петков по време на пресконференция в централата на партията. 

" Започнахме разговори с ръководството на БСП. Ние планираме заседание на Националния съвет за  взимане на окончателно решение  за явяване на АБВ в предстоящите парламентарни избори. Не сме удовлетворени от резултата, който постигнахме на последните избори. Надяваме се с една активна кампания да достигнем до хората и да им представим политиките. Последните две кампании никой не говори за политики“, отбеляза Румен Петков. 

Той представи и приоритетите на АБВ. "Ще настояваме в следващото Народно събрание приоритет номер 1 - гарантиране на енергийната сигурност на страната с незабавно продължение на изграждане на АЕЦ "Белене", гарантиране на пряка доставка  на газ от Русия към Европа през България, преоценка на газовата връзка Гърция - България и отговорност на хората, които доведоха със забавянето с години финализирането на тази газова връзка и генерално решение за Маришкия басейн. Второ силен, убедителен План за възстановяване и развитие. План, в който българската икономика има водещо място и роля. Това наследство от ГЕРБ е катастрофа. В него няма никаква перспектива. В него има стремеж да се закърпят дупки и да се усвоят едни средства. ГЕРБ това го могат. Преосмисляне на България в зелената сделка. Незабавни стъпки за стартиране на съдебна реформа", подчерта лидерът на АБВ.

Той призова да има Съвет по правосъдната реформа. "Ние почти всички промени, които сме правили в Конституцията от нейното приемане досега, са свързани с правосъдие. Усещането на хората за липса на справедливост и правосъдие, се задълбочава и развива. Успоредно с това незабавно закриване на специализирания съд и прокуратура. Не като тези лъжци, които в предизборната кампания го закриват и уволняват Иван Гешев, а реални стъпки", каза още Румен Петков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK