Ясни са имената на депутатите от Пиринско

Снимка: Infomreja.bg

Ето кои са 11-те народни представители от Благоевградска област в 46-ото НС!

Имената на всички народни представители в 46-ото Народно събрание от Благоевградски изборен район вече са известни.

ГЕРБ-СДС има три мандата. Като водач на листата влиза бившият транспортен министър – Росен Желязков. След него се нарежда Стефан Апостолов от Симитли, който отново „счупи“ рекорда с 6275 гласа в своя полза. Третият депутат е Георги Динев от Петрич – досегашен народен представител, с 3739 преференциални гласа.

При „Има такъв народ“ няма пренареждане. Първите трима по ред в листата са Георги Попов, Христо Глушков и Анита Коцелова. Водачът на листата – Илко Стоянов, се отказа от депутатското място след като бе избран за кмет на Благоевград.

ДПС - третата политическа сила в областта, излъчва двама депутати. Водачът Халил Летифов, който бе начело и на листата в Стара Загора, предпочете Първи МИР-Благоевград, а Йордан Цонев – под №2, избра да бъде народен представител от Пазарджик. Така той отстъпи мястото на третия в листата Елхан Кълков от Сатовча.  

„БСП за България“ остава само с един депутат. Това е водачът на листата – проф. Георги Михайлов. Досегашният народен представител от Гоце Делчев – Богдан Боцев, не влиза в 46-ия Парламент, въпреки че събра най-много преференции.

Мандат в Пиринско получава и „Изправи се! Мутре вън!“. Той ще бъде в лицето на водача на листата – Мая Манолова. Тя предпочете да представлява Благоевградска област пред 23 МИР в София, като по този начин отстъпи мястото си на Димитър Делчев. На предните парламентарни избори Делчев бе водач на листата в Пиринско, но не успя да събере достатъчно гласове.

Мястото на Делчев обаче е за сметка на това на благоевградската адвокатка Албина Анева, която имаше най-много преференции.

„Демократична България – Обединение“ също ще има свой представител в Парламента от област Благоевград, а именно д-р Иван Димитров от Разлог.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK