Полицайката Симона остава под стража, искала "домашен арест", заради детето

Снимка: Infomreja.bg

Окръжният съд в Благоевград потвърди решението на Районния съд в Разлог

Тричленен състав на Окръжния съд в Благоевград потвърди решението на Районния съд в Разлог за мярката на полицайката Симона Лулеова „задържане под стража“.

Лулеова остава зад решетките, определи благоевградския съд като решението е окончателно.

В съдебна зала служителят на МВР от Седмо РУ София заяви, че иска да ѝ бъде наложена по-лека мярка „домашен арест“, заради това, че иска да завърши образованието си, да води детето си на курс по рисуване и да отглежда дъщеричката си.

Съдът обаче не се съобрази с желанието на обвиняемата и мотивите на защитника ѝ – адвокат Пенко Ненова, и заяви, че опасност тя да се укрие няма, но има опасност да извърши друго престъпление, а именно да повлияе на разследването.

Прокуратурата поиска да добави още две доказателства към производството, а именно:

Протокол от разпита на бившия съпруг на Лулеова – Мирослав Иванов.

Както и справка от Вътрешна сигурност, в която се сочи, че през 2022 г. Лулеова е задържана в района на Бургас и проба с „дръг тест“ установява, че е употребила наркотик, а кръвната проба показва, че не е.

Именно по този мотив на прокурор Арабаджиева, Лулеова не се съгласи и обясни пред съда, че кръвната ѝ проба през 2022 г. се е забавила 2 месеца, а образуваното срещу нея досъдебно производство е прекратено.

Повреме на ареста на Лулеова край Разлог, тя е отказала да ѝ бъде направен тест за употреба на наркотици и алкохол и е поискала кръвен, чийто резултати все още не са готови.

Прокуратурата обяви още, че Лулеова е възможно да извърши друго престъпление, ако бъде с по-лека мярка, което подсказвало поведението ѝ при ареста. А именно, тя е провела разговор по телефона с полицейски служител с фамилия Кралев, от които искала съдействие – да разбере защо ѝ е извършвана проверка. Също така е позвънила на бившия си съпруг – Мирослав, който пристигнал на мястото на ареста и Симона без знанието на полицаите му е дала личния си телефон и връзка с ключове, сред които и този на колата, в която била дрогата.

Симона обясни, че несъзнателно е дала цялата връзка с ключове, без да съобрази, че не нея са и тези от обискирания автомобил, който не е личен, защото там са били ключове и от жилището ѝ, където било детето им, пазено от 80-годишната ѝ баба. Съпругът ѝ дошъл на място – взел телефона и ключовете и отишъл да прибере детето.

Лулеова каза, че тя не е възпрепятствала действията на колегите си по проверка на автомобила, дори им показвала как се свалят задните седалки на колата. Тя е попитала и колко време ще продължи проверката, тъй като била облечена само с една блуза, а навън било студено.

От държавното обвинение стана ясно още, че именно поради липса на ключа за колата, полицаите са изпитали затруднение да отворят багажника, под която кора се намирала дрогата.

Стана ясно още, че от телефона на Лулеова липсват текстови съобщения, а при обиска на дома ѝ, в който преди това бил бившия ѝ съпруг – всичко било изрядно и не са намерени доказателства за извършено престъпление.

Предстои да станат ясни резултатите от кръвния тест на полицайката.

Съдът обоснова решението си с това, че има кой да се грижи за детето на Симона.

На мярката присъстваха сестра ѝ, брат ѝ и майка ѝ.

Припомняме, че на Лулеова е повдигнато  обвинение по чл. 354а, ал.3 т.1 от НК, а именно за това, че на 28.01.2023 г., около 14:00 часа, в землището на град Разлог,  в автомобил, е държала високорисково наркотично вещество - марихуана, с общо тегло около 500 гр.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Тодор04:40 - 09.02.2023
Наистинали хванахте едно униформено бушонче а тия 14 кила кока в студенски
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK