ВМРО прекратява разговорите с „Български възход“

Снимка: ВМРО

Липсват ясни тези и политики по ключови теми от тяхна страна, което прави бъдещо сътрудничество невъзможно

ВМРО - Българско национално движение спира разговорите за общо явяване на изборите за парламент на 2 април с партията на Стефан Янев. По време на проведените срещи между представители на двете формации, на практика не се стигна до никаква конкретика относно бъдещата предизборна платформа и приоритетите, които следва да бъдат отстоявани в следващия парламент.

Въпреки публично обявеното намерение за публикуване на декларация с основните принципи, на които БВ ще стъпи, за да привлече подкрепа и на други политически партии и начина, по който ще развива отношенията си с тях, такава така и не се появи. Подобни принципи не бяха изложени и в срещите между двете партии, а предложенията на ВМРО останаха без отговор.

Колебливи позиции получихме и по изложените водещи за нас теми: демографска политика, борба със спекулата и инфлацията, национална сигурност и постигане на нулева миграция, отстояване на историческата истина и правата на българите, като основа за позицията по отношение на РС Македония, циганизацията, развитие на ядрената енергетика и преразглеждането на „Зелената сделка“ и др.

Липсата на каквато и да е позиция последните дни и по водещи за обществото теми като проблемът с нелегалните мигранти, по темата с бъдещата на ядрената енергетика на България, искания импийчмънт на президента и пр. от страна на щаба на ген. Янев, дадоха допълнителна тежест при вземането на решението за прекратяване на преговорите.

ВМРО - БНД никога не е обвързвала даването на подкрепа за дадена формация с участието в листи. Важно е идеологическото сходство и възможната полезност на тази формация за развитието на държавата и българската нация. В случая с БВ не можем да бъдем убедени нито в едното, нито в другото.

Предстои Изпълнителният комитет да вземе окончателно решение за участието на формацията в изборите на 02.04.2023 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK